5 redenen om voor private-lease te kiezen

Private lease groeit explosief in Nederland. Waar het leasen van een auto voorheen voorbehouden was aan zakelijke rijders, kunnen particulieren tegenwoordig ook gebruik maken van leaseauto’s. De argumenten om voor private lease te kiezen lopen uiteen, hoewel sommige redenen vaker voorkomen dan anderen. Ben je benieuwd of een nieuwe private lease, een private lease occasion of een private lease elektrische auto wat voor jou is? In dit artikel bespreken we de vijf meest gehoorde voordelen van private lease.

1. Een vast maandbedrag

Verzekering, wegenbelasting en onderhoud: vraag de gemiddelde Nederlander wat ze hiervoor moeten betalen en ze zullen hun schouders ophalen. Niet alleen omdat de rekeningen van verschillende partijen komen, maar ook omdat het bedrag per maand uiteenloopt. Stel dezelfde vraag aan iemand die een leaseauto heeft en ze kunnen direct vertellen hoeveel ze maandelijks betalen. De meeste leasemaatschappijen, waaronder ook Univé, hanteren namelijk een vast bedrag per maand. Je hoeft dus enkel nog te betalen voor de brandstof of het opladen van de auto. Eventuele boetes zijn voor eigen rekening.

2. Geen investering nodig

Rondrijden in een nieuwe auto, zonder je spaargeld te hoeven aanbreken. Bij private lease betaal je enkel het vaste maandbedrag. Dit bedrag ligt wel hoger voor een nieuwe of een elektrische leaseauto dan voor een tweedehands leaseauto. Over het algemeen kun je hierin rijden onder dezelfde voorwaarden als in een nieuwe auto, alleen tegen een lagere prijs.

3. Volledige ontzorging

Naast dat een private leaseauto inzicht geeft in je kosten, zorgt het ook voor meer gemoedsrust. Je hoeft je niet druk te maken over onverwachte rekeningen van de garage of moeite te doen om de auto op een gegeven moment te verkopen. Zit er pechhulp bij je lease-abonnement in? Dan wordt er vervangend vervoer voor je geregeld als je eigen leaseauto uit de running is.

4. Mogelijkheid tot elektrisch rijden

Een nieuwe, duurzame auto kopen is niet aan iedereen besteed, een elektrische auto leasen in veel gevallen wel. Leasemaatschappijen kopen auto’s op grote schaal in, waardoor ze korting krijgen op aanschaf en onderhoud. Ook zijn ze minder kosten kwijt aan verzekeringen, omdat ze het all-risk deel vaak zelf afdekken. Dit geeft leasemaatschappijen de mogelijkheid om elektrische auto’s relatief voordelig aan particulieren te leasen. Loopt het leasecontract af? Dan kan de leasemaatschappij de auto tegen een schappelijke prijs doorverkopen.

5. Seniorvriendelijk

Particulieren die op oudere leeftijd een auto willen kopen, kunnen problemen krijgen met het lenen van geld. Sommige kredietverstrekkers houden hun beurs namelijk gesloten als particulieren een bepaalde leeftijdsgrens passeren. Het leasen van een auto kan dan een geschikt alternatief zijn. Let wel op: ook hier kunnen senioren vastlopen. Ongeveer de helft van de private-lease aanbieders hanteert een leeftijdsgrens, vaak ligt deze grens op 75 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.