Lifestyle | Beste Privé Sauna in Rotterdam: De Top 3

beste privé sauna in rotterdam

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: Een Privé Sauna! Zelf kwam ik hier een tijd geleden al achter, toen ik op zoek was naar een uniek uitje met vriendinnen of een partner. Een Privé Sauna is bied eigenlijk alle lekkernijen van een wellness, maar dan helemaal voor jouw alleen! Deze accommodaties zijn steeds meer in opkomst en door heel Nederland openen nieuwe privé sauna’s hun deuren. Dit is een zeer geschikt uitje met wat vrienden, of bijvoorbeeld voor een romantisch avondje met je geliefde. In Rotterdam is het aanbod erg groot. Daarom dit artikel over een geschikte prive sauna in Rotterdam.

De ruimtes zijn vaak enorm luxe en kosten in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hotelkamer met wellness een stuk minder, natuurlijk omdat je ze voor kortere tijd kan afnemen (en je ‘s nachts toch niet in de jacuzzi slaapt…). Om de keuze voor jullie wat makkelijker te maken ga ik Privé sauna’s in Rotterdam vergelijken en maak ik een top 3 lijstje! Zo kan ook jij genieten van de beste privé sauna in Rotterdam.

1. Privé Sauna LaVida Schiedam

In Schiedam (Oke, het is niet Rotterdam maar enorm dichtbij) licht wat mij betreft de beste privé spa van de regio, genaamd LaVida. Sauna LaVida bevind zich in een kelder, en heeft een kleine entree aan de onderkant van een flat. Vergis je niet, deze ruimte is op en top luxe met verschillende ruimtes en uitstekende faciliteiten.

Bij binnenkomst viel mij meteen op hoe schoon het er was. De erg vriendelijke eigenaar of medewerker doet voor je de deur open die naar een trap naar de kelder leid. Je kan vervolgens zelf de deur van binnen op slot draaien, met het verzoek om op de eindtijd weer zelf naar buiten te gaan. Bij eventuele problemen met faciliteiten komt de sauna je tegemoet met extra’s zoals extra tijd, of gratis toevoegingen. Beneden kom je binnen in de relax ruimte. Hier staat een grote bank waar je makkelijk met een man of 8 op kan, met een goede grote beamer met een goede geluidsinstallatie. Je kan zelfs je telefoon connecten met de installatie om zo van je eigen muziek te genieten.

Verder is er een ruimte om je om te kleden, een aparte WC/badkamer, en nog een grote 2 persoonsdouche (met koud waterbak) die niet op de foto’s staan. Er is een grote jacuzzi waar je ongeveer met 4 á 5 personen comfortabel in kan zitten. De jacuzzi heeft Jets en Bubbels, en heeft instelbare kleurverlichting. In de zelfde hoek zitten ook het stoombad en de sauna. Deze zijn makkelijk te bedienen

Voordelen & Nadelen

 • Sauna, Stoomcabine & Grote Jacuzzi
 • Volledige privacy! Ruimte is goed geluidsbestendig in een kelder
 • Voordelige prijs
 • Erg goede reviews (9.2 uit 41 reviews)
 • Geen gratis parkeren voor de deur, wel op loopafstand
 • Koffie, thee en drankjes zijn tegen betaling te verkrijgen

Vanaf €109,50 voor 2 personen

De prijs is op basis van 2 uur toegang. Extra’s kunnen worden bijgeboekt.

2. Privé Sauna Privada Rotterdam

Een terechte nummer 2 privé sauna vinden we in Rotterdam-Zuid. Privé Sauna Privada beschikt over 2 privé spa’s, die identiek aan elkaar zijn. Je wordt vriendelijke begroet en naar de betreffende sauna geleid. Hier heb je alle privacy en rust om minimaal 2 uur lang te genieten!

Deze privé sauna is anders ingedeeld dan de vorige. Hij bestaat namelijk uit 3 verschillende lagen. Op de onderste laag vind je de relax suite met een comfortabel bed en 2 lekkere chill banken. Ook is er een bar aanwezig waar je in de koelkast je drankjes koud kan houden. De middelste verdieping heeft een grote jacuzzi, zeer geschikt voor meerdere mensen. Ook deze jacuzzi is van erg goede kwaliteit met sfeerverlichting, jets en bubbels. Daarnaast is er een bluetooth audio installatie aanwezig voor het afspelen van je muziek.

Op de bovenste verdieping zijn de andere wellness faciliteiten te vinden. Privada beschikt over een privé finse sauna, een privé infrarood sauna en een privé stoombad. Daarnaast is er op de tussenverdieping ook nog een grote dubbele douche te vinden.

Voordelen & Nadelen

 • 2 Sauna’s, Stoomcabine & Grote Jacuzzi
 • Voelt luxe en groot aan
 • Uitstekende privacy
 • Goede reviews (8.3 uit 19 reviews)
 • 24/7 geopend
 • Geen gratis parkeren voor de deur (behalve na 18:00)
 • Badjassen, slippers en handdoeken niet inbegrepen

Vanaf €108,00 voor 2 personen

De prijs is op basis van 2 uur toegang. Extra’s kunnen worden bijgeboekt.

3. Privé Sauna WellnessRotterdam

Deze kleineschalige prive wellness verdient toch een plekje in mijn lijstje. De grote is wat kleiner dan de voorgaande, maar dit zie je ook goed terug in de prijs. Daarom is deze keuze meer geschikt voor de mensen die op het budget moeten letten. Dit is dan een goedkope prive sauna in Rotterdam.

Qua faciliteiten doet de wellness echter niet veel onder. Het heeft geen jacuzzi zoals de voorgaande wel hebben, maar in plaats daarvan is er een whirlpool bad aanwezig met jets en bubbels. Daarnaast is er een infrarood sauna, finse sauna en een turks stoombad aanwezig. Uiteraard is er ook een regendouche en een loungebed om op te relaxen. Hier is ook een groot tv scherm opgehangen om een rondje netflix te kunnen kijken.

Voordelen & Nadelen

 • 2 Sauna’s, Stoomcabine & Whirlpool
 • Erg scherpe prijs!
 • Goede reviews (8.8 uit 11 reviews)
 • Badjassen, handdoeken, slippers, shampoo, massage olie en frisdrank inbegrepen in de prijs!
 • Geen gratis parkeren voor de deur
 • Niet erg groot, geen grote jacuzzi

Vanaf €75 voor 2 personen

De prijs is op basis van 2 uur toegang. Extra’s kunnen worden bijgeboekt.

Dat was hem alweer! Vind jij nou dat er in dit lijstje een prive wellness of sauna mist? Neem dan contact op.

Wat is een privé sauna?

Een privé sauna kan je zien als een wellness helemaal voor jezelf! Je hebt dus een eigen ruimte met bijvoorbeeld een jacuzzi, een sauna en/of een stoombad. Er is hier verder niemand aanwezig.

Wat kost een privé sauna?

Deze faciliteiten zijn al te huur vanaf ongeveer €75.- per 2 uur. Dit kan oplopen tot €175.- per 2 uur bij luxere privé sauna’s.

Zijn er privé sauna’s in Rotterdam?

Jazeker! Het aanbod in Rotterdam en omstreken is zelfs het grootst. Daarom hebben wij de plekken met elkaar vergeleken om de beste privé sauna in Rotterdam te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *