Hobby’s die in zijn, onder andere diamond painting

In deze gekke tijden zijn we nog meer op onszelf geworpen. En wat is dan leuker dan het ontdekken of herontdekken van een hobby? Iedereen heeft er de laatste tijd wel een hobby bijgekregen. Of heeft opeens tijd gevonden om de al bestaande hobby vaker te doen. Wat zijn nou hobby’s die in zijn? Wij hebben het op een rijtje gezet.

Diamond painting

Diamond painting heeft het afgelopen jaar een sprintje getrokken. Veel mensen zijn aan diamond painting gaan doen. Wat is diamond painting nou precies? Bij diamond painting moet je kleine ‘diamantjes’ of steentjes op een patroon plakken. Het patroon is bijvoorbeeld een dier of plant. Doordat je met verschillende kleuren steentjes werkt ontstaat het patroon vanzelf, mits je goed plakt natuurlijk. Het is een ontspannen manier en je kunt deze ook nog ergens ophangen als je klaar bent. Kijk eens bij een diamond painting winkel of het iets voor je is!

Haken

Haken is terug van weggeweest. Haken is eigenlijk iets wat je oma vroeger deed en misschien heb je het zelf wel als kind op school geleerd of gedaan. Je ziet nu steeds vaker dat mensen deze hobby oppakken. Het leuke is dat je er van alles mee kunt maken! Als je op de ouderwetse tour wilt gaan, haak dan een nieuw tafelkleed. En wat dacht je van een knuffel? Dat is toch een leuk cadeautje als er een kindje geboren wordt!

Knutselen met droogbloemen

Je ziet ze overal: droogbloemen. Niet alleen heel leuk om neer te zetten als bosje, het is ook erg leuk om ze eerst te verwerken. Een optie is om een krans te versieren met droogbloemen. Het voordeel hiervan is dat je niet veel dingen nodig hebt om dit te maken. Een houten of metalen ring is de basis. Verder heb je wat doorzichtig draad nodig om de bloemen goed vast te maken. Je kunt echt op heel veel  plekken droogbloemen kopen tegenwoordig, in alle kleuren die je maar wilt!

Heel Holland bakt

Nederland is aan het bakken geslagen. Het is een heerlijke manier om even je zorgen te vergeten! Lekker bezig zijn met je handen en ook nog eens iets lekker maken waar je zelf van kunt genieten! En je hoeft helemaal niet ingewikkeld te doen.. Start met een bananencake bijvoorbeeld (is ook nog eens relatief gezond) en breid dan je eetbare kunstwerken uit, als je die wens hebt.

Zoals je ziet zijn er heel wat leuke nieuwe hobby’s bijgekomen de laatste tijd. Het is een heerlijke manier om je vrije tijd te vullen. Naast dit lijstje zijn er natuurlijk nog veel meer opties! Kijk welke hobby jou iets lijkt en ga lekker aan de slag. En onthoud, het eindresultaat hoeft niet perfect te zijn, het gaat erom dat je lekker bezig bent met iets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.