4 voordelen van een tweedehands auto leasen

Wil je voor het eerst een auto leasen? Dan kijk je waarschijnlijk naar nieuwe modellen. Ondanks dat je bij leasen per maand betaalt, kan het bedrag je flink tegenvallen. Dit betekent alleen niet dat je leasen ook direct uit je hoofd moet zetten. Je kunt namelijk ook een tweedehands auto leasen. Benieuwd naar de voordelen van occasion lease? Wij zetten er hier 4 voor je op een rijtje.

1. Je betaalt een lager bedrag per maand

Als we een private lease occasion vergelijken me een nieuwe leaseauto, valt direct op dat je een stuk goedkoper uit bent wanneer je voor een tweedehands auto kiest. Dit is op zich niet gek, want jij bent niet de eerste eigenaar van het voertuig. Voor jou heeft iemand anders immers al gebruik gemaakt van de auto. Doordat er al eerder in gereden is, staat de kilometerteller niet meer op 0. Vandaar dat je er maandelijks een lager bedrag voor betaalt. Leasemaatschappijen baseren de leaseprijs namelijk grotendeels op de cataloguswaarde van een auto. Omdat de cataloguswaarde van tweedehands auto’s lager is dan die van nieuwe auto’s, is een occasion leasen goedkoper.

2. Je zit minder lang aan de leaseauto vast

Wie een auto wil leasen, sluit hiervoor een leasecontract af. Bij nieuwe auto’s is de looptijd van zo’n contract vaak 60 maanden (5 jaar). Je kun vaak ook voor een kortere looptijd kiezen, maar dan betaal je een hoger bedrag per maand. Vandaar dat de meeste mensen voor de maximale looptijd gaan. Je bent zo weliswaar goedkoper uit, maar je zit wel lang vast aan het contract. Dit is niet het geval als je een tweedehands auto leaset. De maximale looptijd is dan vaak 48 maanden, maar veel mensen sluiten een contract af voor ‘slechts’ 24 maanden.

3. Je kunt de auto vaak snel ophalen

Doordat leasen steeds populairder wordt, hebben veel leasemaatschappijen inmiddels een grote voorraad occasions. De voorraad nieuwe auto’s is vaak een stuk kleiner. Dit brengt ons bij het derde voordeel van een tweedehands auto leasen. Je kunt de auto over het algemeen namelijk een stuk sneller ophalen als je kiest voor een occasion. Verwacht niet dat je hem direct mee kunt nemen, want een leasemaatschappij kijkt de auto altijd eerst na voordat hij naar een nieuwe eigenaar gaat. Na een paar dagen krijg je vaak bericht dat je hem op kunt halen.

4. Je kunt kiezen uit een groot aantal auto’s

Hierboven haalden we al aan dat veel leasemaatschappijen een relatief groot aanbod tweedehands leaseauto’s hebben. Dit betekent automatisch ook dat je uit een groot aantal auto’s kunt kiezen. Je kunt zowel een grote als kleine auto leasen, maar ook kiezen tussen een private lease automaat, handgeschakelde auto of elektrische auto. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte leaseauto vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.