Felyx Promotiecode & Mijn Ervaring (2022)

Felyx Promotiecode

Rijd 30 minuten volledig gratis met deze Felyx Promo code. Invoeren doe je bij het registreren in de Felyx App

tzhn2YFn Weergeef Code

Felyx Promo Code

Om te beginnen: Ja, je kan gratis minuten krijgen met een Felyx Kortingscode. Deze codes worden soms door Felyx weggegeven bij speciale acties. Daarnaast zijn er vele codes online te vinden waarbij je 30 minuten gratis kan rijden, en ook nog is geen registratie kosten betaald! Mocht je dit op zoek zijn naar een Felyx Promotiecode, de promo code vind je hierboven in het vakje. Pak hem gerust 🙂

Scooter rijden vind ik persoonlijk een heerlijk stukje vrijheid. Waar ik al enorm kan genieten van stukken rijden in een auto heb je het gevoel van vrijheid nog veel meer op een scooter. Op een heerlijke zomerse dag pak ik dan ook regelmatig een scooter en maak ik mooie tripjes door verschillende steden. Zelf woon ik in Rotterdam, midden in de stad. Het hebben van een eigen scooter heb ik uit verschillende overwegingen niet gedaan. In Rotterdam is namelijk Felyx actief. Felyx Deelscooters zijn door iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs te besturen, en met een Felyx Promotiecode rijd je ook nog is een flink aantal minuten gratis.

Voordelen Felyx

Het gebruiken van een deelscooter heeft voor mij de volgende belangrijke voordelen:

  • Je parkeert de scooter overal waar toegestaan zonder zorgen, jij draagt niet het risico van vernieling en/of diefstal
  • Ritten naar het station zijn stukken gemakkelijker. Als ik langere tijd weg ga uit Rotterdam is het geen goed idee om je scooter daar erg lang te laten staan. Vaak kost dit ook nog geld. Een deelscooter zet je zo neer en klaar is kees.
  • De scooters zijn vrijwel altijd opgeladen. Nooit meer zelf tanken.
  • E-Scooters zijn beter voor het milieu, en zelf zou ik niet zo snel het hoge bedrag uitgeven om zoon scooter te kopen.

Felyx Promo Code

Rijd 30 minuten volledig gratis met deze Felyx Promo code. Invoeren doe je bij het registreren in de Felyx App

tzhn2YFn Weergeef Code
Felyx Promotiecode

Over Felyx

Felyx definieert zichzelf als een Innovatieve scale-up met zeer ambitieuze plannen in Nederland. Zo is de missie van Felyx de verduurzaming van urban transport door het deelprincipe. De luchtkwaliteit in grote steden gaat momenteel omlaag door urbanisatie, en daarom moet er volgens Felyx een verschuiving komen in de manier hoe wij reizen. Auto’s en eigen scooters staan in hun gehele levenstijd verreweg de meeste tijd stil, terwijl ze wel bijvoorbeeld plek innemen en geld kosten. Felyx lost dit op door met milieu zuinige scooters de markt in Nederlandse steden te betreden.

Felyx is ontstaan door Maarten Poot en Quinten Selhorst, beide co-founders van het platform.

Hoe werkt Felyx?

Het principe van de Felyx Deelscooters is vrij simpel. Iedereen met een geldig rijbewijs kan een Felyx account aanmaken via de Mobiele app. Hier registreer je je met een telefoonnummer en e-mailadres. Vervolgens moet je jezelf verifieren met je rijbewijs. Dit gaat via een automatisch systeem waardoor je direct kan gaan rijden. Deze manier van verificatie is vereist om misbruik van de scooters tegen te gaan. Hier vul je ook je Felyx Promotiecode in om gratis te rijden.

Nadat je account helemaal opgezet is kan je via de app precies zien welke scooters er dicht bij jou in de buurt staan. Felyx heeft zowel 25 Km/u Snorscooters als 45 Km/u scooters beschikbaar. Bij de laatste variant is het gebruik van de helmen verplicht. Wanneer je op een scooter klikt zie je meer informatie over de scooter, bijvoorbeeld hoe ver die weg staat en wat het batterijniveau nog is.

Als je een scooter wil gebruiken dien je deze eerst te reserveren. Dit geeft je tijd om in 15 minuten (of langer tegen betaling) de tijd om naar de scooter toe te lopen. Hierna kan je de scooter starten en rijden waar je heen wil. Zelf ben ik bijvoorbeeld al een keer van Rotterdam naar Delft gereden met de scooter. Let wel op, je kan de scooter rijden tot ver buiten het servicegebied, alleen je kan de scooter alleen afsluiten binnen het servicegebied! Doe dit dan ook, en vergeet ze niet af te sluiten. Anders gaan jouw gratis Felyx minuten door de gebruikte kortingscode vrij snel omlaag!

Felyx Kortingscode

Rijd 30 minuten volledig gratis met deze Felyx Promo code. Invoeren doe je bij het registreren in de Felyx App

tzhn2YFn Weergeef Code

Welke Scooters gebruikt Felyx?

Felyx hun scooterpark (afgeleid van wagenpark, vast geen echt woord 🙂 ) bestaat momenteel uit 3 type scooters. Toen Felyx net begon zijn ze begonnen met een ouder model E-Scooter. Hieronder zal ik ze voor je toelichten.

Govecs Go!

Het oudste type scooter waar Felyx mee rijd is de Govecs Go! Scooters. Het exacte type durf ik niet te zeggen maar het lijkt een oude variant van de Govecs Go! S2.5. Deze scooters zijn allemaal 25 Km/u varianten. De range van deze scooters ligt vaak op een maximum van 40 Kilometer bij een volle batterij.

Persoonlijk vind ik deze scooters het minst fijn rijden. Ze zijn enorm zwaar en vaak gedateerd. Omdat dit type scooter het oudst is voelen ze ook veel minder wendbaar en zit er vaak een hoop schade op. Ik kies dan ook er vaak voor om specifiek een ander model op te zoeken. Gelukkig kan je in de Felyx app van te voren zien welk type scooter je pakt.

Felyx Kortingscode

NIU

De NIU scooters zijn een stuk moderner en fijner om te rijden. Felyx biedt deze aan in 25 en 45 Km/u varianten. De laatste zijn makkelijk te herkennen door de helmdrager achterop de scooter. Het specifieke model is een NIU NQi. De range hierop is een stuk hoger, namelijk ongeveer 80 kilometer.

Deze scooters zijn echt enorm fijn om te rijden. Ze rijden super soepel en zijn gemakkelijk te bestuderen. Ook hier vind je her en der scooters met flinke schades, en zo heb ik het wel is gehad dat een scooter enorm aanliep tegen het wiel, waardoor iedereen mij aanstaarde en ik maar snel van scooter ben gewisseld.

[wpdatatable id=1]

Waar is Felyx Actief?

Felyx is momenteel beschikbaar in verschillende regio’s in Nederland en Belgie. Graag deel ik de exacte locaties per stad met screenshots van het servicegebied.

Felyx Rotterdam

Uiteraard is mijn eigen stad! Felyx is beschikbaar in vele wijken in Rotterdam. Vooral boven de maas is het servicegebied enorm. In Rotterdam zuid zijn de scooters niet op veel plekken te parkeren, maar wel bijvoorbeeld bij station zuidplein in de buurt. Ook opvallend is is dat je helemaal naar Bleiswijk zou kunnen, of bijvoorbeeld naar Berkel en Rodenrijs. Met het gebruik van een Promo code zou je dus van de stad naar deze plekken moeten kunnen reizen.

Schiedam is ook goed vertegenwoordigt. Dit zet ik even onder Schiedam omdat het in dezelfde regio ligt. Daarnaast is op de kaart te zien dat ook Krimpen aan de ijssel een klein servicegebied heeft, en zo zijn er nog een paar kleine stukjes waar je de scooters zou kunnen neerzetten. Voor de gehele kaart kijk hieronder!

Felyx Rotterdam Promotiecode

Servicegebied Felyx Rotterdam

Felyx Delft

Felyx is tegenwoordig ook actief in Delft

Servicegebied Felyx Delft

Felyx Den Haag

Servicegebied Felyx Den Haag

Felyx Amsterdam

Servicegebied Felyx Amsterdam

Felyx Groningen

Servicegebied Felyx Groningen

Wat geeft een Felyx Promotiecode?

Bij de meeste promotiecodes krijg je 10 euro rijtegoed, oftewel 30 minuten volledig gratis rijden.

Hoe kom je aan een Felyx Promo code?

Deze worden weggegeven door Felyx zelf of door het uitnodigen van vrienden. In dit artikel staat een code voor je klaar.

Kost Felyx geld met een promotiecode?

Nee! Je hoeft geen enkel bedrag te betalen om je te registreren als je een code gebruikt. De gratis rijminuten zijn dus ook echt gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.