All Stars Wassen: Zo doe ik dat in 2022!

De kans is groot dat je een paar Converse Chuck Taylor All Star schoenen hebt gehad op een bepaald punt, ik namelijk zeker weten wel! Vooral sinds het bedrijf schoenen maakt sinds 1908. Ze zijn een klassieke casual sneaker die bij zowat alles past, van jeans en T-shirts tot jurken (en zelfs een bruidsjurk voor de avontuurlijke bruid). We hebben gezien dat mensen ze op school dragen, werken (als de dresscode casual is), en zelfs op een mooie rode loper. Kortom het zijn echte sneakers die je op veel verschillende momenten kan dragen

De veelzijdige schoen is een favoriet, want hij wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren, patronen en stijlen (lage top of hoge top). Zelfs high fashion merken als Missoni en Commes Des Garçons hebben met het merk samengewerkt om limited edition kicks te maken. De CDG collab vond ik zelf echt super cool! Deze zijn nog steeds te kopen bij StockX.

Maar zoals elke alledaagse of favoriete schoen, weten we dat het wat slijtage kan krijgen. Het goede nieuws: Er zijn een aantal eenvoudige manieren om je All Stars (bijna) nieuw te laten lijken. Alles wat je nodig hebt is zeep, water en een beetje poetswerk. Neem een kijkje in mijn stap-voor-stap gids hieronder.

1. Test het eerst!

Wanneer je een product voor de eerste keer reinigt, wilt u een klein deel ervan testen voordat u het geheel reinigt, voor het geval dat de reiniger of de methode niet werkt en er vlekken op het materiaal ontstaan. Converse All Stars stelt voor om je reinigingsmethode te testen op een gedeelte van de sneaker dat niet zichtbaar is (zoals de zijkanten van de tong die verborgen is in de schoen). Zo voorkom je dat je je sneakers kapot maakt, wel zo handig Roosje!

all stars wassen

2. Was met Water en Zeep

Converse raadt het af om uw sneakers in de wasmachine te gooien. Gebruik een vochtige doek om de schoenen te wrijven – wees niet te ruw met het materiaal. Milde zeep en lauwwarm water doen de truc voor uw canvas sneakers. Je kunt een tandenborstel of een kleinere borstel nemen om de neus en de rubberen basis van de schoen te schrobben. Zo worden je schoener zelfs in de hoekjes weer lekker schoon en fris. Het “witte” weer echt wit krijgen is wel een opgave

3. Laat de All Stars Drogen

Voordat je de schoenen laat drogen, vult je ze met papier om ze opnieuw te vormen, waarbij je de invulling tijdens het hele proces vervangt als het papier vochtig wordt.

Je zou in de verleiding kunnen komen om uw schoenen in de droger te leggen voor een snelle oplossing, maar de fabrikant raadt aan om de schoenen uit de lucht te laten drogen. Denk er zelfs niet aan om uw haardroger te gebruiken om het proces te versnellen – het zal niet helpen om de levensduur van uw schoenen te verlengen.

Witte All Stars Wassen

Ik snap dat het schoonmaken van witte all stars een stuk lastiger kan zijn dan het schoonmaken van bijvoorbeeld zwarte all stars. De tips die hierboven staan zijn nog steeds geldig, echter moet je een stuk harder boenen en je best doen om de sneakers goed schoon te krijgen. Een geheime tip die ik wel is heb gehoord is het gebruiken van tandpasta op de schoenen, maar of dit echt werkt durf ik niet te zeggen…

witte all stars wassen

All Stars Wassen in de Wasmachine

Normaliter gooi ik sneakers gewoon in de was. Echter raad Converse expliciet af om je all stars te wassen. Dit kan namelijk slechte gevolgen hebben voor je schoenen. Op zich is dit ook logischer omdat de schoenen helemaal van relatief dun stof zijn en soms geprinte textuur hebben.

Laat me vooral weten of het gelukt is 🙂

Liefs,
Rosita

Hoe moet je all stars wassen?

All star sneakers was je altijd met de hand. De fabrikant Converse raad het wassen in de wasmachine ten strengste af.

Mogen All Stars in de wasmachine?

Het liefst niet! Er word afgeraden je schoenen in de wasmachine te wassen. In plaats daarvan kan je het best de schoenen wassen met de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.