Beginnerstips voor dronefotografie

Dronefotografie biedt een unieke kijk op de wereld van bovenaf, wat de reden is voor de groeiende populariteit ervan. Maar het kan best lastig zijn om te beginnen. Je moet niet alleen de drone besturen, maar ook de camera-instellingen begrijpen, de juiste locatie kiezen, functies voor vliegen gebruiken en nadenken over de nabewerking van je beelden. Hier zijn een aantal tips!

Kies de juiste drone en maak vlieguren

Om te slagen in dronefotografie moet je de juiste drone van droneland.nl kiezen. Hierbij moet je niet alleen kijken naar een goede camera, maar ook naar stabiliteit, windweerstand en gebruiksgemak, inclusief functies zoals obstakeldetectie en een ‘terug naar huis’ optie voor extra veiligheid. Het is wijs om diverse drone-modellen en hun eigenschappen te onderzoeken voordat je er een aanschaft. Maar een drone is slechts het begin; het vergt vliegervaring om serieus te kunnen fotograferen. Je moet tegelijkertijd aandacht besteden aan drone besturing, camera instellingen en compositie. Pas als je de drone volledig beheerst, kun je je volledig concentreren op het maken van prachtige foto’s. Voor beginners kunnen vlieglessen een slimme stap zijn om een sterke basis te leggen.

Speel met belichting voor betere resultaten

Het is simpel: goed licht maakt het verschil in je dronefoto’s. De mooiste resultaten krijg je vaak bij zonsopgang en zonsondergang. Op die momenten zorgt het warme licht voor prachtige kleuren en lange schaduwen, waardoor je foto’s er echt uitspringen. Overdag kan het licht wat saaier lijken en foto’s kunnen overbelicht raken. Probeer gewoon eens te spelen met verschillende lichtomstandigheden en zie zelf hoeveel impact het heeft op je foto’s.

Probeer AEB-Opnamen

Voor betere belichting kun je de AEB-modus op je camera aanzetten. Hiermee schiet je automatisch tussen de drie en vijf foto’s met verschillende belichtingen. Later kun je deze foto’s in een bewerkingsprogramma samenvoegen tot één geweldige foto, of je kunt ze individueel bewerken en de allerbeste belichting kiezen.

Check dan instellingen

Het is slim om wat inzicht te krijgen in de camera instellingen. Je kunt de automatische instellingen van de camera aanpassen door zelf het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde te regelen. Veel drone camera’s bieden de optie om in zowel JPEG als DNG (RAW) te schieten, waarbij DNG (RAW) vaak de betere keuze is vanwege de meer uitgebreide mogelijkheden tot nabewerking die het biedt. Ga jij binnenkort een drone halen of wil je er gewoon beter mee leren omgaan? Gebruik dan deze tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.