De Beste Geheime Plekken in Turkije

Beste geheime plekken in turkije

Turkije is nog altijd een van de mooiste landen om op vakantie te gaan. De vele stranden, het lekkere eten en de gezellige mensen. Er is meer dan genoeg om te zien en te beleven tijdens jouw vakantie in dit bijzondere land. Nu wil je natuurlijk wel een bezoekje brengen aan de plekken die bij de meeste toeristen niet bekend zijn. We hebben vandaag ons best gedaan om de beste geheime plekken in Turkije voor je op een rijtje te zetten. Door te kiezen voor een van deze plekken weet je zeker dat je de vakantie van je leven zult hebben!

Bewonder het Sumela-klooster

Een all inclusive turkije is vaak het eerste waar mensen aan denken bij dit land. Maar vergis je niet: Dit land zit vol met bijzondere plekjes! Verborgen in de bergen bij het dorp Macka in de noordoostelijke provincie Trabzon ligt het Sumela-klooster. Het is een bezienswaardigheid in Turkije die je echt moet zien. Hij is gebouwd in 386 na Christus. Het Sumela Klooster is genesteld aan de rand van de klif 1.200 meter boven de zeespiegel. Dit ongelooflijke oude klooster werd gebouwd tijdens het hoogtepunt van de heerschappij van het Romeinse Rijk. Nu zijn het vooral ruïnes die de geschiedenis goed laten zien.

Bekijk het uitzicht op Butterfly Valley

Deze plek staat bekend als Kelebek Vadisi in het Turks. Dit vertaalt zich naar de Vlindervallei. Deze prachtige vallei ligt in het zuiden van Turkije bij de westkust. De vallei zelf is alleen bereikbaar per boot vanuit de belangrijkste stad en kustplaats Olu-Deniz. Dwaal door de jungle weg van het strand en een klein beekje leidt je naar de spleet van de vallei waar een enorme waterval te vinden is. Deze waterval is echt een lust voor het oog en een fantastische plek om een middagje te ontspannen. Een andere spectaculaire ervaring is om de top van de Butterfly Valley te bekijken.

Beklim de Mount Nemrut

Deze berg is gelegen in het zuidoosten van Turkije in de buurt van de grote stad Adiyaman. De berg Nemrut is bekende plek onder de natives in Turkije. Door zijn verre ligging ten opzichte van veel van de meer moderne en gemakkelijk te verkennen steden van Turkije, ligt de berg Nemrut op korte rijafstand van de stad Adiyaman. Je kunt natuurlijk wel de auto pakken naar de top, maar het is echt een stuk mooier om gewoon te lopen. Veel bezoekers van de berg Nemrut kiezen ervoor om voor zonsopgang de berg te beklimmen. Het uitzicht wat je hier zal hebben zal je nooit meer vergeten.

Verlies jezelf in Cappadocië

Cappadocië is niet echt een onbekende plek in Turkije, aangezien het op dit moment een van de meest populaire toeristische plekken van het land aan het worden is. Er zijn echter veel plaatsen in Cappadocië die nog niet zo bekend zijn en die de bezoekers adembenemende uitzichten bieden. Cappadocië is een regio in het centrum van het land die bekend staat om zijn natuurlijke sprookjesachtige schoorsteen rotsformaties. Door de plekken te ontdekken in dit deel van Turkije die nog niet zo toeristisch zijn zal je een glimp opvangen van de echte Turkse cultuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.