Breed scala aan soorten shampoos

Een bezoek aan een (online) drogisterij toont je de diversiteit aan shampoos, waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Je haarverzorging is essentieel, om het haar in goede conditie te houden. Het helpt onder meer het uitvallen van je haar tegen te gaan, voorkomt schilfers op de hoofdhuid en gaat bijvoorbeeld vet haar tegen. Voor welke van de verschillende soorten shampoos kies jij normaliter? Gebruik een shampoo specifiek voor vrouwen met krullend haar? Ga je voor een shampoo voor mensen die relatief snel last hebben van roos in hun haar? Enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten shampoos. 

Niet alleen heb je de keuze uit shampoos voor stijl- en bijvoorbeeld krullend haar. In het assortiment met alle haarproducten voor krullend haar wordt daarnaast onderscheid gemaakt tussen vloeibare shampoos uit een fles, zogenaamde shampoo bars en bijvoorbeeld droogshampoo. Dit betekent niet dat je voor één van deze producten zou moeten kiezen. Droogshampoo is bijvoorbeeld ideaal, wanneer je ’s ochtends niet wilt douchen maar wel een frisse coupe wenst. In de avond douche je vervolgens alsnog met vloeibare shampoo. 

Verschillende formules vloeibare shampoo

Er worden verschillende soorten vloeibare shampoos aangeboden voor meiden met krullend- en stijl haar. Ieder van deze soorten is gebaseerd op een bepaalde formule, welke samengesteld is op basis van de behoefte van jouw haar. Om een optimaal resultaat te behalen met een vloeibare shampoo is het zaak naar de instructies op de verpakking of in de productomschrijving te kijken. De vloeibare shampoo zorgt in de basis voor een grondige reiniging van het haar. Veel dames combineren de shampoo met een haarmasker of bijvoorbeeld conditioner. 

Verschillende soorten haarbehoeften

Afhankelijk van het type haar wat je hebt, bepaal je aan welke haarbehoefte een shampoo moet voldoen. Zo zijn er shampoos specifiek bedoeld voor gezond haar, wat vaak maar weinig verzorging nodig heeft. Gezond haar heeft een natuurlijke glans en zelden een gespleten haarpunt. Anders ligt dit, wanneer je bijvoorbeeld een kapsel met veel gespleten haarpunten of een slechte hydratatie hebt. In deze situaties kies je voor een shampoo met een formule die juist voor het herstel of de ondersteuning van dit haar zorgt, op basis van de behoefte van dit haartype. Je leest er meer over in de productomschrijvingen van de verschillende soorten shampoos. Informeer ook eens bij je kapper naar je haarbehoefte; het helpt je de juiste shampoo te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.