De beste manier om je huis snel schoon te maken

Je kent het wel: je hebt het enorm druk op je werk en als je dan thuiskomt is het ook nog is een rotzooitje. Als je geen zeeën tijd kunt vinden om je huis schoon te maken, zijn hier enkele tips die van je schoonmaak een makkie maken. Natuurlijk moet je eens in de zoveel tijd je huis wat grondiger schoonmaken. Maar als je onderstaande zaken eens per week of om de week regelt, is het gelijk een stuk schoner. En ook hierbij geld: door het bijhouden van je schoonmaakwerkzaamheden voorkom je dat je in een keer heel veel moet doen.

Stofzuigen

Een stofzuiger is een geweldig hulpmiddel voor het schoonmaken van vloeren. Deze apparaten zijn ontworpen voor een breed scala aan oppervlakken, van tegelvloeren tot hardhouten vloeren. Ze zijn ook handig voor ruimtes als tapijten en vloerkleden. Het gebruik van een stofzuiger kan je ook helpen bij het verwijderen van vlekken en vuil.

Als je een stofzuiger gebruikt, zorg er dan voor dat de zak of bak leeg is. Een te volle zak kan leiden tot verstopping en kan stof in de kamer loslaten. Leeg de zak of bak na elk gebruik. Het op tijd legen van de verwisselen van stofzuigerzakken is nog belangrijker voor stofzuigers met zakken, omdat stof deze kan verstoppen en de zuigkracht kan verminderen. Let op dat je voor verschillende merken verschillende stofzuigerzakken nodig hebt. Miele Stofzuigerzakken gaan dus niet altijd in bijvoorbeeld een stofzuiger van Bosch.

Door je stofzuiger schoon te houden zal hij beter presteren. Vuile filters en klopborstels zullen verstopt raken met stof, waardoor de stofzuiger minder efficiënt werkt. Het regelmatig schoonmaken van de zak verlengt de levensduur van je stofzuiger, en helpt je om schonere vloeren te houden. Maak de filters van je stofzuiger een of twee keer per week schoon en houd je stofzuigerfilters schoon.

Nieuwere stofzuigers, zoals een Dyson steelstofzuiger, kunnen het gebruiksgemak erg bevorderen, omdat ze geen kabel voor stroom nodig hebben. Je loopt dus erg gemakkelijk zo door je huis heen. Wel is dit een dure aankoop, dus die afweging moet iedereen zelf maken.

Dweilen

Nadat je hebt gestofzuigd kan je het beste de vloer een keer dweilen. Dit hoeft niet super secuur. Maak een klein sopje en werk de kamer van achter naar voor door. Laat het daarna eventjes drogen en je huis ruikt meteen weer lekker fris.

Echt geen tijd om zelf te stofzuigen of te dweilen? Denk dan is aan het aanschaffen van een robotstofzuiger. Er is een groot aantal verschillende modellen, waarvan enkele zowel stofzuigen als dweilen. Je stelt hiervoor gemakkelijk een programma in en het apparaat doet de rest. Wel is het goed te vermelden dat dit nooit zo schoon zal zijn als het zelf doen, omdat er toch altijd hoekjes worden overgeslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.