De geheimen van parfum: waar let je op?

Het kopen van parfum kan soms best wel een uitdaging zijn. Er zijn zoveel merken, geuren en concentraties om uit te kiezen! Dus waar moet je op letten als je een nieuwe geur wilt aanschaffen? In dit artikel geven we je tips en vertellen we je over de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van parfum. Doe er je voordeel mee en wie weet ontdek jij wel je nieuwe favoriete geur!

Ken de basis van parfum

Allereerst is het goed om te weten wat de verschillende concentraties parfum zijn. Ga je dus Parfum kopen? Dan zijn dit zijn de meest voorkomende:

– Eau de Cologne
– Eau de Toilette
– Eau de Parfum
– Parfum (ook wel Pure Parfum of Extrait de Parfum genoemd)

Deze termen geven aan hoeveel geurbestanddelen (parfumolie) er in het product zitten. Hoe hoger de concentratie, hoe sterker en langer de geur blijft hangen. Maar let op: dat betekent niet altijd dat een hogere concentratie beter is! Sommige mensen vinden een eau de toilette juist prettiger omdat het wat subtieler is. Kies dus de concentratie die het beste bij je past.

Bepaal je smaak

Parfumgeuren zijn onderverdeeld in verschillende geurfamilies, zoals bloemig, fruitig, houtachtig of kruidig. Als je een nieuwe geur gaat kopen, kan het handig zijn om van tevoren te bedenken welke geurfamilie je het meest aantrekkelijk vindt. Helemaal geen idee? Kijk dan eens naar de geuren die je al in huis hebt en probeer te ontdekken welke geurfamilie daar bij hoort. Zo krijg je een beter idee van wat bij jou past.

Testen, testen, testen

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een nieuwe geur: ga naar de winkel en test verschillende parfums op je huid. Dit is heel belangrijk, omdat de geur van een parfum kan veranderen op je huid door je eigen lichaamsgeur. Een geur die bij je vriendin geweldig ruikt, kan bij jou misschien totaal niet matchen. Neem je tijd, spuit parfum op de binnenkant van je pols en geef het even de tijd om met je huid samen te werken voordat je een beslissing neemt.

Tip: test maximaal drie geuren per keer. Wanneer je te veel geuren achter elkaar ruikt, kunnen je neus en hersenen de geuren niet meer goed onderscheiden. Neem dus de tijd en test in verschillende rondes.

Investeer in kwaliteit

Tot slot: kies voor een kwalitatief merk, zoals Lancome. Het kan verleidelijk zijn om voor een goedkopere geur te gaan, maar in sommige gevallen geldt: goedkoop is duurkoop. Kwalitatieve parfums blijven vaak langer op je huid zitten en geven een constantere geur af. Bovendien is de samenstelling van de geur vaak complexer en unieker. Een investering waar je lang plezier van zult hebben!

Conclusie: parfum kopen doe je zo!

Parfum kopen hoeft geen stressvolle ervaring te zijn als je weet waar je op moet letten. Verdiep je in de verschillende concentraties en geurfamilies, neem de tijd om verschillende geuren te testen en kies voor kwaliteit. Zo vind jij gegarandeerd een geur die perfect bij jou past. Veel succes en geniet van je nieuwe geur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.