De oorzaken van haaruitval en alles wat je daartegen kunt doen

De meeste mensen krijgen er op den duur last van: haaruitval. Daar zijn verschillende oorzaken voor, maar over het algemeen is ouderdom de meest voorkomende. Maar ook op jongere leeftijd is het mogelijk om al last te krijgen van haaruitval. Als dit bij jou het geval is, hoef je je geen zorgen te maken. Het komt vaker voor dan je denkt en gelukkig is er wat tegen te doen. In dit artikel lees je hoe haaruitval ontstaat en wat je ertegen kunt doen.

Wanneer heb je last van haaruitval?

Gemiddeld verliest een mens tussen de 50 tot 100 haren per dag. Het werkelijke aantal verschilt natuurlijk per persoon. Ook zorgt de lengte van je haar voor persoonlijke verschillen. Zo verliest iemand met lang haar vaak meer haren per dag dan iemand met kort haar. Vaak heb je niet eens door dat je haren verliest, totdat je ze tegenkomt in je haarborstel of in het doucheputje. Pas wanneer je veel meer haren dan normaal uit je borstel of doucheputje moet vissen, is er sprake van haaruitval.

Dit zijn de oorzaken

Los van ouderdom zijn er nog veel meer oorzaken van haaruitval. Om te beginnen is stress een bekende veroorzaker. Dat is geen mythe: stress kan ervoor zorgen dat je op een dag maar liefst twee keer zoveel haren verliest als normaal. Daarnaast is het te hard borstelen van je haar ook een veroorzaker van haaruitval. Je kunt je haar namelijk kapot borstelen. Naast het feit dat borstelen voor haarbreuk kan zorgen, kan het dus ook tot haaruitval leiden. Ook schommelende hormonen zijn een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval. Zo kan haaruitval optreden wanneer je begint met het gebruik van een anticonceptiepil of wanneer je zwanger wordt. Tenslotte kan een tekort aan vitamines als zink en biotine voor haaruitval zorgen.

Wat kun je ertegen doen?

Gelukkig is er een hoop tegen haaruitval te doen. Een van de makkelijkste oplossingen is het gebruiken van de juiste producten. Zo kun je speciale haarmaskers gebruiken die haaruitval tegengaan. Maar het kan nog makkelijker, namelijk met een shampoo. De Decros Technique Energie+ Revitaliserende Shampoo van Vichy bestrijdt haaruitval door middel van Aminexil, dat de haarvezel met bijna 50% versterkt. Bovendien zorgt de shampoo voor meer volume en meer haarmassa. Vichy is een dermatologisch getest merk en daarmee geschikt voor onder andere gevoelige huidtypes. Daardoor is de shampoo ideaal voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. De shampoo bestrijdt niet alleen haaruitval, maar reinigt ook de hoofdhuid grondig. Heb je last van haaruitval? Kijk dan of je haaruitval door toenemende stress kunt voorkomen. Borstel je haar niet te hard zodat er minder snel haarbreuk ontstaat. Let op je hormoonhuishouding en vitamine inname. En gebruik natuurlijk de juiste haarproducten om haaruitval tegen te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.