Dit zijn de keukentrends van 2022

De keuken is een steeds belangrijkere plek in de woning. Verstopte we de keuken enkele jaren terug nog achter een deur, zijn open keukens nu helemaal hip. Keukens met kookeilanden, bars om aan te zitten. De keuken is het verlengstuk van de woonkamer geworden en is dus ook is haar ontwerp steeds belangrijker. Wat maakt een keuken hip en luxe. We zullen in dit artikel ingaan op de keukentrends van 2022, zodat je het nieuwe jaar in kunt gaan met een absolute top keuken.

Het kookeiland

Het kookeiland is en blijft ook in 2022 een belangrijke trend. Het geeft je keuken een moderne uitstraling en zorgt vaak ook voor de ideale zitplaats. Door een kookeiland in de keuken betrek je ook gemakkelijk iedereen in huis bij het koken. Heb je gasten kunnen deze vast plaatsnemen terwijl je ze verrast met je kookkunsten.

Kookeilanden zijn er in allerlei soorten en maten, voor 2022 is de trend vooral een kookeiland in de industriële style helemaal hot. Denk aan donkergrijze lades met een dik houten blad. De wasbak en kraan zijn ook van belang, helemaal hot zijn zwarte kranen zoals de Kokend Water Kraan Zwart van Quooker. Handig om bijvoorbeeld snel een heerlijke kop thee op tafel te toveren. Hiermee komen we trouwens gelijk aan bij de volgende trend, de kraan.

Kokend Water Kranen

Kokend Water Kranen kunnen in de keuken niet meer ontbreken. Deze super handige kranen zijn multifunctioneel een geven de keuken net die extra touch. Omdat we in 2022 doorgaan met de industriële look passen vooral donkere kranen goed in de keuken. Matzwarte kokende waterkranen, donkergrijze of het industrieel uitziende koper zijn helemaal hip. Quooker heeft een ruim assortiment van dergelijke kranen van hoge kwaliteit. Ze maken de keuken helemaal af.

Glad

Ook een belangrijke trend die we zien in de keukentrends zijn de gladde afwerkingen van de lades en kasten. Handvatten zijn uit de mode, de kasten zijn glad en openen met een druk systeem. Een groot voordeel is gelijk dat de keuken zo makkelijker schoon te houden is. Er is vrijwel geen plek meer voor stof om op neer te dalen. De elementen zijn strak, vlak en makkelijk af te nemen. De nadruk komt hierdoor ook meer op de essentiële dingen van de keuken te liggen. De wasbak, de kraan en het keukengerei. Magneet strips waaraan de messen en lepels hangen bijvoorbeeld.

Functioneel en inbouw

Functionaliteit staat voorop, ruime lades en kasten waar geordend de borden en glazen in weg gezet kunnen worden. Draai kasten in de hoek waarmee de ruimte optimaal gebruikt kan worden. Een andere belangrijke trend is inbouw. De inbouw oven, koelkast en magnetron. Opvallend is wel dat de inbouw elementen tamelijk opvallend ingebouwd zijn in de keuken anno 2022. Denk aan een hoge wandkast in de keuken met dubbele deur. De inbouwmagnetron zie je terug in het midden, de deuren er als het waren omheen sluitend. Dit voor een ultramoderne look. De nadruk ligt zo dus echt op de spullen die je gebruik voor het koken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.