Dit zijn de must-haves voor jouw kledingkast

Veel mensen zijn niet tevreden over de inhoud van hun kledingkast. Je hoort mensen vaak zeggen: “Ik heb niets om aan te doen”, terwijl hun hele kast vol hangt. Het ‘probleem’ is hier dat mensen weinig basics in hun kast hebben hangen. Dit omdat zij er niet saai bij willen lopen. Maar basic is helemaal niet saai! In dit artikel zullen we je vertellen welke items je echt nodig hebt in je kast en hoe schoenen je outfit kunnen maken.

De basics

Vul je kledingkast met basics. Denk hierbij aan een aantal goede spijkerbroeken, wat zwarte, witte en grijze shirts, zowel met lange als korte mouwen en een aantal blouses en truien. Wanneer wij aangeven dat basics de basis van jouw kledingkast horen te zijn, betekent dit niet dat je geen andere kleding mag kopen. De reden dat basics belangrijk zijn is omdat ze goed bij al je andere kleren passen. Op deze manier kun je je nieuwe trendy broek altijd combineren met een simpel wit t-shirt! Je hebt dus eigenlijk minder kleding nodig om meer verschillende outfits te dragen! Dit bespaart geld en je zit niet langer met het probleem dat je niets hebt om aan te trekken.

Investeer in schoenen

Je staat er misschien niet bij stil, maar schoenen kunnen je outfit maken of breken. Wanneer je een simpele outfit draagt – een spijkerbroek met een donkerblauwe trui – kun je je outfit wat interessanter maken door middel van een mooie laars, chique loafers of stoere gympen. Wanneer je kunt besparen op je kleding, kun je investeren in je schoenen. Dit betekent niet per se dat je honderden euro’s moet uitgeven aan schoenen. Wat ook belangrijk is, is het schoonhouden van je schoenen. Wanneer je schoenen er goed uitzien, ziet je gehele outfit er ook al beter uit!

“Dat draag ik nooit!”

Veel mensen laten kleding jarenlang in hun kast hangen, zelfs als ze deze items niet meer dragen. Bewaar deze kledingstukken niet te lang. Wanneer je een deel van je kleding verzameling niet meer draagt krijg je steeds vaker het gevoel dat je niets leuks in de kast hebt hangen. Gooi de kleren niet weg, maar geef deze weg aan vrienden, familie of vreemden via Vinted. Ook kun je je kleding afleveren bij een textielcontainer of een tweedehandswinkel. 

Je kledingkast hoeft niet gevuld te zijn met de nieuwste items. Schaf wat basics aan: t-shirts, spijkerbroeken en simpele truien. Focus je meer op je schoenen. Dit kan een simpele manier zijn om je outfit spectaculair te maken. Probeer daarnaast zoveel mogelijk kleding die je al lang niet meer hebt gedragen weg te geven. Dit geeft je een beter overzicht van de kleding die je wel hebt en leuk vindt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.