Facings: Wat zijn dat precies?

Facings zijn een soort dunne laagjes die op je tanden worden geplaatst om ze een mooiere uitstraling te geven. Ze worden gemaakt van porcelein of composiet en kunnen worden gebruikt om een aantal verschillende problemen op te lossen, zoals gebroken of gebarsten tanden, verkleurde tanden, of tanden die niet goed bij elkaar passen. Natuurlijk zijn er ook mensen die puur voor de uiterlijke verandering facings willen. In dit artikel bespreken we wat vragen over deze behandeling.

Hoe worden facings geplaatst?

Het plaatsen van facings is een behandeling die meestal plaatsvindt in de tandartspraktijk. Het proces is vergelijkbaar met het plaatsen van vullingen, maar het is een stuk ingewikkelder omdat er meer tijd en aandacht aan besteed moet worden. Voordat de facings worden geplaatst, zal de tandarts je tanden schoonmaken en eventueel ook een beetje bijwerken om ervoor te zorgen dat de facings goed passen. Vervolgens zal hij een afdruk maken van je tanden zodat de facings op maat gemaakt kunnen worden. Dit gebeurt vaak in een laboratorium. Dit kan een paar dagen duren, dus je zult een tijdelijk stukje krijgen om te dragen totdat de definitieve facings klaar zijn. Zodra de facings klaar zijn, zal de tandarts ze op je tanden plaatsen en ze aanpassen zodat ze goed passen.

Zijn facings pijnloos?

In het algemeen zijn facings een pijnloze behandeling, hoewel sommige mensen wel een beetje gevoelig kunnen zijn na het plaatsen ervan. De tandarts kan je een verdovingsprik geven als je wilt om ervoor te zorgen dat je geen pijn hebt tijdens het proces. Eventueel kan je ook op consult bij een narcose tandarts als je dit allemaal een eng idee vind.

Hoe lang gaan facings mee?

Facings kunnen vele jaren meegaan als je goed voor ze zorgt. Dit betekent dat je je tanden goed moet poetsen en flossen en ook regelmatig naar de tandarts moet gaan voor controle. Het is ook belangrijk om te onthouden dat facings niet zo sterk zijn als je eigen tanden, dus je moet proberen om ze te beschermen tegen harde klappen of druk. Als je niet goed voor je facings zorgt, kan het zijn dat ze eerder vervangen moeten worden. Het is daarom aan te raden om je tandarts te raadplegen als je twijfelt of je voldoende zorg voor je facings aan het geven bent.

Wat kosten facings?

Facings plaatsen kan sterk variërende kosten hebben, afhankelijk van het soort facing dat je kiest en hoeveel tanden je behandeld wilt laten worden. Porselein facings zijn meestal duurder dan composiet facings, maar ze kunnen ook langer meegaan en zijn meestal ook natuurlijker van kleur. Als je een tandverzekering hebt, is het aan te raden om te controleren of facings daaronder vallen en hoeveel van de kosten hiervan vergoed worden. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat goede tandheelkundige zorg een investering is in je algehele gezondheid en welzijn, dus het kan de moeite waard zijn om wat extra geld uit te geven voor kwalitatief goede facings.

Conclusie

Facings zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun tanden een mooiere uitstraling te geven of om bepaalde problemen op te lossen. Het plaatsen ervan kan enkele bezoeken aan de tandarts vergen, maar in het algemeen is het een pijnloze behandeling. Als je goed voor je facings zorgt, kunnen ze flink wat jaren meegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.