Het camping leven is voor iedereen anders

‘ Ik ga toch echt niet met een WC rol over de camping lopen.’ Of ‘ Als het aan mij ligt leef ik het hele jaar op een camping, heerlijk dat buiten zijn.’ Zomaar een greep uit reacties als je over een camping begint. Het allerbelangrijkste om te weten is dat iedereen op zijn/haar eigen manier kampeert. Het leven op de camping kan in een tent, je eigen caravan of een gehuurde bungalow. Je maakt allemaal gebruik van de zelfde faciliteiten. Maar iedere camping heeft zo zijn eigen hoeveelheid aan faciliteiten. Een camping kan een grasveld zijn met een toilet en een douche. Dit noemen ze ook wel het “echte” kamperen. Het andere uiterste zijn campings met eigen restaurants, zwembaden, speeltuinen, spa, sportschool of met privé sanitair. Campings kun je dus niet over één kam scheren. Als jij de volgende keer hoort dat iemand naar een camping gaat kan het dus maar zo zijn dat ze een luxere douche hebben dan jij die misschien een vervallen appartementje heeft gehuurd. Het camping leven is dus voor iedereen anders. Zaak is dus om uit te zoeken welke camping goed bij jou past!

Hoe vind ik een camping die bij mij past?

Als je dan gaat camperen wil je natuurlijk naar een camping die perfect bij jou past. Zoals eerder aangegeven zijn er hoop verschillende type campings, variërend in luxe en faciliteiten. Je kan op internet zelf gaan rondspeuren, maar je kan ook gebruik maken van een service die jou direct advies geeft op basis van een aantal vragen. Dit is precies wat Camping.Expert doet! Je vult een korte quiz in, waarna zij de perfecte camping matchen met jouw wensen. Houd je van luxe en warm weer? Dan kom je misschien uit bij de Camping Capsyla in Spanje. Ben je een echte waterrat en houd je zwemmen in een zwemparadijs of in de zee? Dan past Camping Las Dunas beter bij jou. Check het zeker is!

Wat heeft een camping te bieden en waar ligt de camping?

Op een camping kun je dus veel verschillende faciliteiten tegenkomen. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt tijdens jouw vakantie. De ene zweert bij een zwembad en de andere bij een camping een rivier, meer of aan het strand. Reis je als koppel of met kinderen dan heb je ook andere wensen. Zijn de kinderen graag bij een animatieteam te vinden of vermaken ze zich zelf met dammen bouwen in de rivier. Bedenk dus goed wat jij denkt nodig te hebben en fijn vind voor jou vakantie. De locatie speelt natuurlijk ook een rol. Zit jij liever twee weken voor je tent en kom je de camping niet meer af of ga je er graag op uit? Er zijn camping die op loopafstand van een dorpje liggen of zelfs van een supermarkt. Maar voor die gene die er minder op uit gaan is een afgelegen rustige camping misschien wel het ideaal beeld. Kijk dus niet alleen naar die mooie foto’s van bijvoorbeeld het zwembad. Kijk ook iets verder dan je neus lang is. Het zal een onaangename verrassing zijn als je eenmaal in dat mooie zwembad gedoken bent maar de omgeving niets te bieden heeft voor jou.

Hoe ga jij naar de camping?

Dit zijn weer een tal van mogelijkheden. Uiteraard kun jij met je eigen auto gaan met een tent, caravan of vouwwagen. Je kunt ook met de camper naar de camping. Sta jij liever wat langer op één camping of lijkt het jou leuk om meerdere campings aan te doen? Dit heeft ook invloed op jouw campermiddel. Daarnaast kun je ook nog vliegen en met het OV bij een camping komen. Veel campings bieden verhuur objecten. Dit kunnen tenten zijn tot aan luxe mobile homes. Dus ook zonder eigen kampeermiddel is een camping een optie.
Vergeet dus even die WC rol onder je arm, er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en type campings voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.