Hipste keukentrends van 2020

Als het aankomt op het kiezen van de stijl bij jou in de keuken zijn er ontzettend veel mogelijkheden om voor te gaan. Van de retro uitstraling tot aan de meest moderne soorten stijlen voor in de keuken. In dit artikel heb ik de hipste keukens op een rijtje gezet op het gebied van keukens voor 2020. Er is namelijk een hoop veranderd door de jaren heen en sommige trends komen weer terug uit de oude doos. Laat ik beginnen met mijn favoriet: een afzuigkap in je fornuis, zoals de BORA Pure! Super elegant en ook nog is super vet, maar nu terug naar de feiten en niet naar mijn mening :). Door voor een van deze opties te kiezen weet je zeker dat je nooit de fout in zal gaan!

Terug naar de marmeren uitstraling met kwarts aanrechtbladen

Carrara marmer zal altijd in stijl zijn, maar als je een rode wijndrinker bent is kwarts een veel betere oplossing zijn voor jou en je keuken. Hoewel het lijkt op een natuursteen, is kwarts beter betaalbaar en minder gevoelig voor vlekken. Daar komt ook nog eens bij dat kwarts echt veel goedkoper is dan marmer voor in huis. Dit maakt het een van de beste keuzes die je maar kunt maken.

Keukenvitrines voor in huis

Oorspronkelijk was de keukenvitrine een ruimte in huis die gebruikt werd voor het bewaren en conserveren van voedsel (denk aan: de koelkast voordat de koelkast werd uitgevonden), maar de keukenvitrine is omgetoverd tot een zelfstandige kast of bijkeuken. Ze kunnen groot genoeg zijn om het grootste deel van je droge goederen in onder te brengen, maar ook klein genoeg om dingen te organiseren die nodig hebt voor bij het koken. Vergeet een walk-in keukenvitrine of voeg deuren toe om reeds bestaande kastjes dicht te maken. Dit zorgt echt voor een authentieke uitstraling voor de keuken.

Maak kennis met de houten keukenkastjes

Als je aangepaste kasten installeert, kies dan voor een goed duurzaam soort hout. En goed nieuws als je pre-fab gaat, bedrijven zoals IKEA gaan over op milieuvriendelijke materialen voor hun keukenkasten. Van bamboe tot aan eikenhout, kastbedrijven nemen zijn steeds meer aan het kijken hoe zij de beste kwaliteit weten te leveren voor in huis. Als je wilt kun je ook kiezen voor een gerecycled soort hout, hiermee weet je zeker dat je al echt helemaal goed bezig bent voor in huis. Zo kan je tegelijkertijd ook de natuur een handje helpen.

Keukenbehang wordt weer in

Hoewel behang de afgelopen vijf jaar minder steeds vaker terug te vinden is in huis, zijn de mensen nog steeds terughoudend om het in de keuken op te hangen. Als je bang bent voor de permanentie van behang dan hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Er zijn genoeg peel-and-stick papieren in trendy ontwerpen die ongelooflijk gemakkelijk te installeren en te verwijderen zijn. Goede tip: Kies voor een grafisch ontwerp dat het uiterlijk van de tegel nabootst. Dit geeft je keuken een unieke uitstraling mee en zal echt zorgen voor een goed geheel. Nog een voordeel, dit is ook nog eens een stuk goedkoper dan normale tegels voor bij jou in de keuken. Ideaal als je een bepaald budget voor ogen hebt.

Zo! Hopelijk heb je nu weer een flinke dosis keuken inspiratie opgedaan. Laat vooral weten als je hier wat aan hebt gehad en wat jouw kijk hierop is.

Liefs,
Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.