Hoe organiseer je je housewarming feest?

Ja, je leest het goed: zelfs een housewarming verdient een feestje. Je huis verlaten voor een nieuw leven is iets om te vieren! Maar het is niet iets om overhaast te doen. Bovendien heb je te maken met een klein detail: je bent misschien al begonnen met je verhuizing, dus het wordt vast en zeker een feest midden in de dozen. Een originele context die speciale aandacht vereist…

Een huispicknick

De meubels staan al in je nieuwe huis, de borden en het bestek zijn al ingepakt, en je weet niet zeker of je ze tussen de dozen kunt vinden… Kortom: je verhuist, en het is een puinhoop!

Maar zelfs in deze context is er nog genoeg ruimte voor een onvergetelijke laatste avond met de beste vrienden. Natuurlijk zal het organiseren van een etentje wat ingewikkeld zijn, dus waarom zou je het niet een “huispicknick” noemen?

Dit heeft het voordeel dat er niet te veel poespas nodig is: een kleed en een paar kussens zijn voldoende, iedereen zit comfortabel. Om in de stemming te komen, is er niets beter dan een digitale streaming playlist van je smartphone. Je kunt je laptop ook verbinden met Bluetooth-luidsprekers, sommige zijn erg klein, maar hebben een zeer krachtig geluid. Heb je je wifi-abonnement al overgezet? Nu bieden mobiele abonnementen genoeg gigas aan om ook in je oude woning bijna leeg van het netwerk te genieten!

U kunt een aperitief maaltijd aanbieden: stokbrood, kaas en rauwkost zullen je gemakkelijk bevallen in een informele en gezellige sfeer. Als je je keuken in je nieuwe huis al hebt ingericht, waarom maak je dan niet van tevoren een pastasalade klaar? Breng het gewoon mee!!

Met een beetje meer geld is er geen reden om geen gebruik te maken van een thuisbezorgdienst: een pizza of sushi!

Geen compromis voor de drankjes!

Staat je koelkast al op je nieuwe adres? Dan zal je een manier moeten vinden om je drankjes koud te houden: niemand wil een warm biertje drinken! Een bierfontein kan een originele en tegelijk verstandige oplossing zijn. Je kunt je gasten goed geschuimd bier aanbieden, terwijl je de afvalproductie van lege blikjes of flesjes beperkt. Bovendien zal een biertap een investering zijn voor je nieuwe woning, voor de housewarming party en voor alle andere feestjes die je nog zal organiseren. Kortom, waarom zou je jezelf niet een cadeau geven om afscheid te nemen van je oude huis en een nieuw feestseizoen te beginnen op je nieuwe adres? Hier vind je alles wat je nodig hebt!

Wie is er bang voor de staat van de plaats?

Het organiseren van een housewarming feest stelt je bloot aan het risico dat je schade aanricht in je appartement of huis vlak voor je vertrekt. Daarvoor, wat advies:

– Als de vloer parket is, vraag je vrienden dan hun schoenen uit te doen voor ze het huis binnenstappen! Wie wordt de koning of koningin van de sokken met gaten? Maar nu serieus: zo voorkom je beschadiging aan je vloer!

– Nodig je beste vrienden uit, met andere woorden, degenen die je hebben geholpen verhuizen: zij zullen zich medeverantwoordelijk voelen voor je huis en meer aandacht besteden aan de plek.

– Als het bestek en de borden werden geleverd door uw (binnenkort ex-) huisbaas, gebruik dan in plaats daarvan afbreekbaar of recycleerbaar bestek. Zo breek je geen glas of bord vlak voor je vertrekt en is het makkelijker schoon te maken.

Maak mooie herinneringen

Verhuizen naar een ander appartement of huis gaat vaak samen met een verandering van leven: je verandert van stad, je kunt je eindelijk een grotere ruimte veroorloven, of je vertrekt om bij je geliefde te gaan wonen … Wat de reden van de verhuizing ook is, deze laatste avond zal goed verankerd blijven in je herinneringen. Dus schenk jezelf een lekker biertje in en proost op dit keerpunt in je leven! Dankzij jouw organisatie en jouw dierbaarste vrienden zal deze avond aan de top staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.