Je interieur vernieuwen? Doe inspiratie op bij een woonwinkel!

Laatst was ik bij vrienden thuis die hun woning hebben laten designen door een echte interieurarchitect. Super mooie meubels, zeer strakke muren, en geweldige lampen. Echter was er 1 ding wat ik echt enorm miste, en dat is juist het gevoel dat er in die woning geleefd word. Doordat alles zo strak was gedesigned mis je echt een persoonlijke touch. Nergens hingen foto’s aan de muur of lag er iets persoonlijks. Zelf ben ik groot fan van persoonlijke muurdecoratie. Schilder bijvoorbeeld zelf wat, laat een foto printen of doe iets anders wat bij jou past. Je kan altijd bij een hoop trendy woonwinkels terecht. In deze blogpost ga ik je wat vertellen over de wat uniekere woonwinkels en muurdecoratie. Als je dit interessant vindt moet je dus zeker verder lezen.

Woonwinkels

Als je nieuwe meubels nodig hebt ga je meestal naar de grote woonwinkels die op de woonboulevard zitten. Dit is ook niet zo gek, want we weten nu eenmaal dat deze winkels goede kwaliteit verkopen, ze hebben vaak nog wat aanbiedingen en het is gemakkelijk om hierheen te gaan want als er in de ene winkel niks is waar je naar op zoek bent, dan ga je gewoon in de winkel die ernaast zit kijken. Op de woonboulevard heb je namelijk enorm veel grote winkels waar je vast en zeker kunt slagen voor hetgeen waar je naar opzoek bent. Iets unieks en origineels is hier echter wel een stuk lastiger om te vinden. Deze grote winkels spelen namelijk in op wat de trends zijn dus in al deze winkels zie je ongeveer dezelfde meubels en accessoires terugkomen. Als je naar iets unieks opzoek bent kun je dus beter naar een wat kleinere woonwinkel of een echte speciaalzaak gaan. Het lastige hiervan is dat je vaak niet precies weet waar je dan moet zijn, omdat deze winkels niet zo bekend zijn als de grote winkelketen. Een favoriet van mij is bijvoorbeeld Archive Store. Deze onontdekte parels zijn zeker de moeite waard om een kijkje bij te gaan nemen als je naar iets nieuws voor je woning opzoek bent.

Muurdecoratie

Muurdecoratie ziet er altijd gezellig uit en zorgt ervoor dat je woning ook wat uitstraalt. Beeld je maar eens een woning in zonder muurdecoratie. Dit is vrij saai en er is dan ook weinig sfeer in huis. Juist door muurdecoratie toe te voegen maak je je woning echt een thuis. Betrek je net een nieuwbouwwoning? Dan is het ook belangrijk je muren goed te behangen met een speciaal behang, zoals renovlies. Het toevoegen van foto’s maakt het ook extra persoonlijk. Hieronder lees je verschillende manieren hoe je foto’s nu gemakkelijk en origineel als muurdecoratie kunt gebruiken. Ben je meer op zoek naar unieke muurdecoratie? Kijk dan is bij Loods 5. Deze woonwinkel heeft voor ieder wat wils!

In verschillende lijstjes
Dit klinkt als een vrij logische manier, maar dit blijft leuk. Je hangt de foto’s in verschillende lijstjes bij elkaar aan de muur. Er bestaan ook grote lijsten die onderverdeeld zijn in verschillende lijstjes, dit is hier ook erg praktisch voor. Als je dit wat simpel vindt kun je ook zelf een collage maken van de uitgeprinte foto’s aan je muur. Je kunt de foto’s dan op je eigen manier bij elkaar zetten en je zou ze zelfs nog in een leuke vorm neer kunnen leggen.

Polaroidfoto’s aan een lichtsnoer
De polaroidfoto’s blijven erg leuk. Ze zien er klassiek en gezellig uit. Het is net even wat anders dan gewone afgedrukte foto’s. Er zit nog een lijst om de kleine foto’s. Door deze foto’s aan een lichtsnoer op te hangen creëer je een gezellige sfeer en kun je al je herinneringen herbeleven. Je hebt speciale lichtsnoeren voor polaroidfoto’s. Hier zitten dan kleine wasknijpers aan en hierdoor kun je de foto’s gemakkelijk aan de lichtsnoer bevestigen. Het is leuk om deze foto’s op te hangen in de slaapkamer, maar ook de hal waar je de woning binnenkomt of de toilet zijn hier geschikte ruimtes voor. Zo kunnen de gasten die je op bezoek krijgt ook meegenieten van de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.