Moderne sieraden en hun verschillende stijlen

Moderne sieraden zijn een vorm van juwelen die vaak met verschillende stijlen geassocieerd worden. De stijl kan bijvoorbeeld Art Deco, Art Nouveau, of Retro zijn. Er zijn ook sieraden die zowel in het verleden als in het heden erg populair zijn. Als je echter een sieraad zoekt dat generaties lang meegaat, raden we je aan te beginnen met de Art Deco stijl. Deze periode is immers het populairst bij vrouwen en zal waarschijnlijk niet snel uit de mode raken. Voor mooie sieraden kan je altijd op bezoek bij je plaatselijke juwelier, zoals de juwelier in Venray.

Art Deco

Het gebruik van kleur was een kenmerk van de jaren 1920. Ontwerpers verwerkten nieuwe materialen als bakeliet en celluloid in hun sieraden en brachten zo een heel nieuw spectrum van tinten aan het licht. Contrasterende materialen, zoals zwarte onyx met diamanten, of ivoor en ebbenhout met parelmoer, waren populaire modecontrasten. Edelsteenachtige kwaliteiten van kamferglas en gestanst filigrein waren ook veel voorkomende kenmerken van Art Deco juwelen.

Lange oorbellen waren gebruikelijk in deze periode, net zoals armbanden met ingewikkeld metaalwerk en edelstenen. Lange oorbellen waren bijzonder modieus en complimenteerden de hippe bob kapsels. Vrouwen met korte kapsels droegen slabkettingen en andere sieraden met bewerkte edelstenen. Deze juwelenstijlen zijn gemakkelijk in je leven in te passen. En als je op zoek bent naar accessoires, kun je een grote verscheidenheid aan ontwerpen vinden die bij je persoonlijke stijl passen.

Art Nouveau

Art Nouveau sieraden, geïnspireerd door de natuur, hebben ingewikkelde ontwerpen en onconventionele materialen. Rene Lalique, een belangrijke figuur in de Art Nouveau beweging, begon in 1880 aan juwelen te werken voor firma’s als Cartier, Boucheron, en Vever. Zijn unieke benadering van het ontwerpen van juwelen maakte van hem een vernieuwende en invloedrijke figuur in de juwelenwereld. Zijn ontwerpen combineren vaak edelstenen en edele metalen tot prachtige stukken. De sculpturale vormgeving en organische esthetiek van Art Nouveau juwelen winnen vandaag aan populariteit.

Retro

Bij Retro moderne juwelen denk je waarschijnlijk aan grote, fonkelende stukken die meestal goedkoop gemaakt zijn. Dit is niet altijd het geval. Sommige van de mooiste retro juwelen zijn prachtig en hebben materialen van hoge kwaliteit. Hieronder staan enkele van de populairste stukken uit dit decennium. Lees verder voor meer informatie! Deze trend ontstond in de jaren ’40 toen de toegang tot platina beperkt was. Daardoor gebruikten veel sieraadontwerpers goud en zilver in plaats van platina.

Tijdens WO II begonnen fijne juwelen de Amerikaanse trots te weerspiegelen en gingen ze meer lijken op militaire en industriële werken. Kettingen die leken op de loopvlakken van tanks en gasleidingen werden gedragen met hangers en edelstenen. Sieradenontwerpers uit die tijd gebruikten ook patriottische thema’s, zoals de sterren en strepen, en verwerkten er edelstenen en robijnen in. Veel vrouwen werden in deze tijd getooid met patriottische vintage juwelen. Deze stukken waren vaak voorzien van patriottische thema’s, zoals de vlag of een epaulet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.