Verfraai jouw foto of kunstwerk met een passe-partout

Een passe-partout is een dunne rand, meestal van papier of karton, die rondom een kunstwerk, foto of ander document wordt geplaatst voordat het in het frame gaat. Passe-partout betekent letterlijk ‘’doorgang voor alles’’ in het Frans. Het wordt in de wereld van fotografie en kunst gebruikt om het document in het frame te beschermen en te verfraaien

Bescherm jouw mooiste foto’s met een passe-partout

De kartonnen of papieren passe-partout is zo gemaakt dat het jouw mooiste, vastgelegde herinneringen beschermt tegen krassen, vlekken en beschadigingen. Door een passe-partout in jouw favoriete fotolijstje te plaatsen, wordt er ruimte gecreëerd tussen de foto en het glas waardoor het glas niet direct op de foto rust. Daarnaast kan een passe-partout ook helpen bij het behouden van de kwaliteit van het document wat in de lijst zit. Omdat de foto of het kunstwerk op een juiste manier wordt opgehangen, blijft het in een goede staat en wordt de levensduur van het document verlengd.

Jouw kunstwerk straalt met een passe-partout

Gaat jouw hart sneller kloppen van kunst? Of ben jij zelf een kunstenaar? Een passe-partout kan helpen om de presentatie van een kunstwerk te verbeteren. Het accentueert en benadrukt namelijk het werk dat in de lijst geplaatst is. Door te kiezen voor een passe-partout op maat, komt jouw kunstwerk volledig tot zijn recht en trekt het de aandacht naar de belangrijkste elementen ervan. Tevens laat een passe-partout jouw werk er zelfs professioneler uit zien.

Jouw werk als middelpunt

Verder kan een passe-partout ook ingezet worden om jouw werk beter te presenteren tijdens een tentoonstelling of expositie. Door een passe-partout met de juiste afmetingen en in een speelse kleur te kiezen, kan jij de sfeer van jouw tentoonstelling verbeteren en het werk laten opvallen tussen andere kunstwerken. Hierdoor zal jij gegarandeerd de aandacht van de bezoekers naar je toe trekken.

Eenvoudig in gebruik met deze stappen

Door het volgen van een aantal stappen, heb jij binnen no time een twist gegeven aan jouw favoriete foto of kunstwerk. Kies eerst de juiste maar door de breedte en hoogte van het document op te meten. Snij vervolgens, op een plat oppervlak, de passe-partout op maat met bijvoorbeeld een stanleymes. Nu kan de foto of het kunstwerk erin geplaatst worden. Zorg ervoor dat het werk goed vastzit en dat er geen ruimte is tussen het glas en de passe-partout. Nu het kunstwerk of de foto in het frame zit, kan je het geheel bevestigen met de bijbehorende clips of het klemsysteem.

Verschillende soorten, maten en kleuren

Een passe-partout kan niet alleen jouw favoriete foto’s of kunstwerken opleuken, het geeft jouw woon-, slaap- of werkkamer tevens een stijlvolle uitstraling. Door het kiezen van de juiste passe-partout kan jij al jouw gewenste documenten volledig naar jouw behoeften ophangen. Bij Lijstentoko vind je een mooi en divers aanbod aan passe-partouts voor al jouw mooiste herinneringen, plaatjes of werken. Kies uit verschillende afmetingen en kleuren en geef jouw woning of expositie een speelse en kleurrijke sfeer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.