Waarop moet je letten bij het kopen van een tuinset?

Op zoek naar een tuinset waar je zo weinig mogelijk naar hoeft om te kijken en die heel lang meegat? Wij geven je graag advies en daarom hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Kijk welke ruimte je beschikbaar hebt

Voordat je gaat kijken om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen, is het handig om te weten welke ruimte je beschikbaar hebt. Hoe groot is je tuin en welke afmetingen heeft je terras? Heb je een dakterras of een balkon, meet dan ook de beschikbare ruimte voor het neerzetten van nieuwe meubels. Je hebt minimaal 75 cm ruimte nodig om je stoel comfortabel naar achter te kunnen schuiven. Daar komt de breedte van de tafel nog bij, inclusief 75 cm voor de stoel aan de andere kant van de tafel. Deze informatie verzamel je best voor je tot aankoop overgaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd hierbij ook rekening met hoe je bijvoorbeeld een nieuwe tuinset wilt neerzetten.

Kies voor een sterk materiaal zoals aluminium

Aluminium is een erg sterk maar licht materiaal, duurzaam en makkelijk in onderhoud: ideaal dus voor buiten. Bovendien kan aluminium veelzijdig worden ingezet: van een moderne strakke lounge stoel tot een romantische tuinbank. Het is dus ook een logische ontwikkeling in de tuinmeubeltrends dat het aanbod aan aluminium tuinmeubelen steeds groter wordt. Zo is er voor elke stijl wel een passend aluminium design te vinden. Dankzij een poedercoating zijn ook alle kleuren mogelijk. Met wat basisonderhoud gaan ze bovendien een leven lang mee. We zien ook steeds vaker parasols met een aluminium stok en baleinen. Die zijn heel wat makkelijker te verplaatsen en op te bergen dan de houten varianten. Let wel op, door hun lichte gewicht moet je  wel zorgen voor een zware parasolvoet zodat ze niet wegwaaien.

Kies de juiste stoelen

Als je op zoek bent naar een diningset kan je kiezen voor vaste- of verstelbare tuinstoelen. Voor kinderen is een vaste stoel erg geschikt, hij staat stevig en heeft één vaste stand. In een verstelbare stoel willen kinderen vaak ‘spelen’ met de verschillende standen. Voor de ouders zijn de verstelbare stoelen juist wel een meerwaarde. De standen geven je de kans om overdag van het zonnetje te genieten en ’s avonds heerlijk te kunnen relaxen. Kies bijvoorbeeld voor een set met vier vaste stoelen en twee verstelbare stoelen. Deze laatste twee zijn inklapbaar en daardoor eenvoudig aan te schuiven.

Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen kopen doe je niet zomaar, het is een investering die je doet voor de lange termijn. Je kiest daarom best altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Het is erg verleidelijk om een zo goedkoop mogelijk tuinmeubel aan te schaffen, maar het is dan de vraag of deze meerdere zomers meegaat. Duurzaamheid en goede kwaliteit gaan hand in hand. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

Liefs,
Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.