Welke gordijnen heeft jouw ruimte nodig?

Worstel jij met het vraagstuk welke gordijnen jouw ruimte nodig heeft? Gordijnen kiezen is een van de lastigste dingen voor veel mensen. Je moet namelijk goed weten hoe je de betreffende ruimte wilt gebruiken, uit welk materiaal je gordijnen moeten bestaan en als je uiteindelijk iets geschikts gevonden hebt, dan is de kans groot dat je budget ontoereikend blijkt te zijn. Dat leidt tot zeer frustrerende situaties. Om je daarom een beetje op weg te helpen, zullen wij je laten zien hoe je bepaalt wat jouw vertrek nodig heeft en waar je eens zou moeten kijken wanneer je voor een goede prijs echt iets moois in huis wilt halen. Als je namelijk weet waar je moet zijn, zal de rest bijna vanzelf gaan.

Hoe ga je je ruimte gebruiken?

Het klinkt misschien als een onnozele vraag, want hoe zou je niet weten hoe je je ruimte gaat gebruiken? Gaat het echter over de gordijnen, dan zie je vaak dat je tegenstrijdige wensen hebt: de woonkamer moet een lichte kamer zijn, maar moet tegelijkertijd ’s avonds juist goed verduisterd kunnen worden. In de slaapkamer wil je graag dikke gordijnen hebben, maar je wilt niet dat de frisse lucht van buien door deze dikke gordijnen tegengehouden wordt. Zo loop je tegen allerlei dilemma’s aan wanneer je gordijnen gaat kiezen. Ons advies: combineer gordijnen. Niet alleen is het vrijwel onmogelijk om een gordijn te vinden dat aan al je eisen voldoet, ook is het veel mooier om bijvoorbeeld vitrages te combineren met dikkere gordijnen. Zo zorg je dat de inkijk in je woning wegvalt, maar behoud je het daglicht. Zoek jij iets voor de douche? Daar kan een mooi rolgordijn wonderen doen. Je kunt kiezen voor een lichte variant zodat je daglicht niet verloren gaat, heb jij zelf voldoende verlichting in je badkamer, dan kun je ook voor een verduisterend gordijn kiezen waardoor je buiten ook geen schaduwen meer ziet.

Wat gaat dit allemaal wel niet kosten?

Wij horen je denken: leuk, die meerdere lagen gordijnen, maar wat gaat mij dat allemaal wel niet kosten? Het antwoord: helemaal niet veel, mits je weet waar je moet zijn. Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen in het aanbod van Thuisin. Hier kun je niet alleen alles vinden wat je nodig hebt, maar dit alles ook nog eens tegen heel schappelijke prijzen. Bovendien vind je hier ook de mensen die je kunnen vertellen wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Kom daarom eens kijken wat je hier allemaal in het aanbod kunt vinden en vind de gordijnen en overige raamdecoratie die jou het meeste aanspreekt.

Tot slot: een stylingtip

Dat je je gordijnen voor een prikkie hebt gekocht, hoef je niet te laten zien. Zorg er daarom voor dat je gordijnen van het plafond tot aan de grond laat lopen. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je kamer optisch groter lijkt en maak je een stijlvol geheel van je kamer. Teken de verschillen eens uit en je zult zien dat je met lange gordijnen echt heel veel meer kunt bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.