Zo ga jij goed voorbereid de wintermaanden in

Nog even en dan is het zover, het kwik daalt tot onder het nulpunt en we doen binnen allemaal weer massaal de verwarming aan. Om er nu voor te zorgen dat jij de winter overleeft, zonder dat je straks een enorme energierekening hebt, hebben wij een aantal tips voor je. Om goed voorbereid de wintermaanden in te gaan, is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Hiermee voorkom je niet alleen warmteverlies, maar bespaar je ook op energiekosten. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en kou buiten wordt gehouden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het aanbrengen van isolerende folie achter radiatoren, het plaatsen van tochtstrips bij deuren en ramen en het isoleren van je dak, muren en vloeren.

Nieuwe ketel

Naast het isoleren van je huis, is ook een nieuwe cv ketel kopen geen overbodige luxe. Helemaal niet wanneer je huidige ketel al de nodige jaartjes oud is. Niet alleen zorgt een oude ketel voor enorme hoge stookkosten, maar zijn ze ook nog eens minder goed voor het milieu. De kosten voor een nieuwe ketel mogen dan wel flink zijn, maar dit betaalt zich uiteindelijk meer dan terug. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je een nieuwe ketel koopt en deze is ruim 25 procent zuiniger dan degene die je al hebt. Dit klinkt veel, maar is vaak nog aan de lage kant ook. Het enige waar je wel op moet letten, is de capaciteit. Stel dat je in de toekomst ook vloerverwarming zou willen laten aanleggen, dan is het verstandig hier nu alvast rekening mee te houden.

Zorg voor een dekentje

Niets is fijner dan tijdens de koude wintermaanden lekker knus op de bank te zitten met een warm dekentje. Kies voor een zacht en comfortabel dekentje dat past bij jouw interieur. Zo creëer je direct ook een gezellige sfeer en kun je heerlijk ontspannen tijdens donkere avonden. Vergeet niet om ook warme sloffen en een lekker kopje thee binnen handbereik te hebben om het helemaal af te maken. Om ervoor te zorgen dat je extra kunt besparen, is het bijvoorbeeld ook slim om je verwarming een uur voordat je naar bed gaat uit te doen. Vaak blijft  de warmte nog lang genoeg hangen, vooral in een goed geïsoleerd huis.

Kies voor een slimme thermostaat

Slimme apparaten zijn de toekomst. Hoe handig is het dan dat jij je nieuwe verwarmingsketel op afstand alvast een paar graden hoger kunt zetten, terwijl je onderweg bent naar huis. Zo weet je niet alleen zeker dat het lekker warm is, maar kun je bijvoorbeeld ook instellen dat de verwarming op een bepaalde tijd gewoon weer uit gaat. Het voordeel aan een slimme thermostaat, is dat deze op een gegeven moment patronen gaat herkennen en op basis daarvan de verwarming wel of niet aanzet. Dit zorgt er niet alleen voor dat het lekker warm is thuis, maar ook dat je minder energie verbruikt, doordat de thermostaat precies weet wanneer deze wel en niet aan moet springen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.