Zo houd jij je haar gezond!

Gezond haar, veel vrouwen denken dat het vanzelfsprekend is. Helaas is dit niet het geval. Als je weinig tot niets aan je haar doet, wordt het na verloop van tijd broos. Dit komt doordat haar aan van alles en nog wat wordt blootgesteld. Gelukkig kun je zelf het nodige doen om je haar gezond te houden. Benieuwd hoe je dit doet? In deze tekst helpen wij je op weg.

Was niet te vaak

Te vaak wassen is één van de grootste oorzaken van beschadigd haar. De bestanddelen in shampoo zorgen er namelijk voor dat je haar sneller uitdroogt. Het probleem is alleen dat veel vrouwen in dit geval niet weten wat de definitie van ‘te vaak’ is. Was je haar bij voorkeur slechts één keer per week met shampoo. In het begin merk je misschien dat je haar veel vetter is dan normaal, maar dit wordt na verloop van tijd steeds minder. Gebruik je kleurspoeling? Dan blijft de kleur bovendien beter behouden als jij je haar niet te vaak wast, zeker als je haarverf gebruikt.

Deppen in plaats van wrijven

Als je onder de douche weggaat, droog jij je haar af met een handdoek. Veel vrouwen doen dit door (hard) te wrijven. Je haar droogt op deze manier vrij snel, maar het is niet goed voor de gezondheid van je haar. De wrijvende werking zorgt er namelijk voor dat de schubben van je haren open gaan staan. Het gevolg hiervan is dat je haren sneller afbreken en dat gaat ten koste van de uitstraling. Hier hoef je niet bang voor te zijn als jij je haar droog dept.

Drink voldoende water

Veel vrouwen weten niet dat er een relatie is tussen de gezondheid van hun haar en water drinken, maar deze is er wel degelijk. Een enkel haar bestaat namelijk voor een kwart uit water. Zorg er daarom voor dat je elke dag 1,5 tot 2 liter water drinkt. Doe je dit niet? Dan gaat dit ten koste van de natuurlijke uitstraling van je haar.

Borstel voorzichtig

Vrouwen met (half)lang haar borstelen dit regelmatig. Hier is op zich niets mis mee, zolang je maar niet te wild met een borstel door je haar heen gaat. Doe je dit wel? Dan verzwak je de haarschors en dat gaat ten koste van de gezondheid. Reden genoeg om voorzichtig te borstelen. Pas ook op met hitte, mocht je jouw haar regelmatig föhnen, dan is het belangrijk om een goede föhn aan te schaffen. Mocht je krullen hebben, is een föhn met diffuser een perfecte optie. Het is bovendien verstandig om onderaan te beginnen en telkens in kleine stukjes naar boven te werken.

Gebruik verzorgingsproducten

Er zijn talloze verzorgingsproducten voor je haar te koop. Deze producten kunnen je helpen om je haar gezond te houden. Een haarmasker is hier een goed voorbeeld van. Voordat je een haarmasker koopt, moet je weten dat er verschillende soorten haarmaskers zijn. Kies bij voorkeur een masker met een voedende werking, want deze helpt tegen dof en beschadigd haar. Gebruik je om de week een haarmasker? Dan zorgt dit voor gezond haar. Hier blijft het niet bij, want zo’n masker zorgt ook voor vol en glanzend haar. Kortom: het blijft zowel gezond als mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.