Zo kies jij het perfecte vloerkleed bij jou in huis

Een vloerkleed kan jouw woonkamer of slaapkamer direct opfleuren. Bovendien heb je met een vloerkleed nu de winter eraan komt minder snel last van koude voeten. Of je nu gaat voor een mooi vintage vloerkleed of een lekker zacht wollen kleed, een vloerkleed is altijd goed. Hier moet jij op letten bij de aanschaf van jouw nieuwe kleed.

Materiaal

Kies een materiaal dat jij prettig vindt. Wollen vloerkleden zijn erg populair omdat ze lekker zacht zijn en wol amper vuil opneemt. Voor mensen die wol niet zo’n prettig materiaal vinden kan katoen een uitkomst bieden. Mensen met allergieën voor huisstofmijt kunnen het beste gaan voor een kleed van synthetisch materiaal. De moderne synthetische kleden zijn hartstikke mooi en huisstofmijt kan zich hier niet in gaan nestelen.

Design

Het design van jouw kleed heeft ontzettend veel invloed op de sfeer in jouw huis. Een berber vloerkleed met Arabische look kan jouw woonkamer een ontzettend warme uitstraling geven. Als je een meer stijlvolle, industriële look wilt creëren, houdt het dan simpel. Een dik, wollen kleed is lekker warm en knus en zeker voor winterse dagen erg fijn.

Formaat

Houdt rekening met de hoeveelheid ruimte die jouw kleed in beslag moet gaan nemen. Bedenk of je een vierkant, rechthoekig of rond kleed in jouw huis wilt en baken het gebied af waar het moet gaan liggen. Meet ofwel de zijranden op (in het geval van een vierkant of rechthoekig kleed) ofwel de gewenste doorsnede (in het geval van een rond kleed). Noteer de maten en neem dit mee tijdens het shoppen. Wellicht kan je geen kleed vinden met exact die maten, maar een benadering daarvan is vaak ook helemaal prima.

Hoogpolig of laagpolig

In de wereld van de kleden kun je kiezen voor een hoogpolig of een laagpolig vloerkleed. De pool van een kleed zegt iets over de mate van opstaande draadjes in het kleed. Je kunt je voorstellen dat bij een hoogpolig kleed de draadjes verder opstaan dan bij een laagpolig kleed. Beide kleden hebben hun eigen voordelen. Een hoogpolig kleed is lekker warm en zacht en heeft bovendien het voordeel dat het ook wat geluid van de onderburen tegen kan houden. Als je echter meubels op jouw kleed wilt zetten en ook de mogelijkheid wil hebben om deze meubels te verplaatsen, kun je beter voor een laagpolig kleed gaan. Als je meubels op een hoogpolig kleed zet, deukt het materiaal vaak onomkeerbaar in. Welk vloerkleed heeft jou voorkeur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.