Zo maak jij je slaapkamer nog aangenamer!

Omdat we gemiddeld een derde van ons leven in de slaapkamer doorbrengen, is het belangrijk dat het een aangename ruimte is. Het moet een ruimte zijn die niet alleen rustgevend is, maar ook inspirerend. Om die reden is het belangrijk dat je de slaapkamer opfleurt door mooie accessoires te gebruiken. 

De slaapkameraccessoires 

Er zijn veel slaapkameraccessoires die gebruikt worden om de sfeer te bevorderen. Een slaapkamer is er tegenwoordig niet alleen maar om te slapen, maar ook om er een boek te lezen of gezellig in te vertoeven. Op veel slaapkamers wordt er bijvoorbeeld ook tv gekeken, waardoor de slaapkamer een verlengstuk is geworden van de woonkamer. Kamerplanten Ook in een slaapkamer zijn kamerplanten onontbeerlijk.  Het is belangrijk dat je luchtzuiverende planten gebruikt. Een ananasplant zal meer doen, dan alleen de sfeer verhogen. Deze plant schijnt ook goed te zijn wanneer je een snurker naast je hebt liggen. Deze plant geeft zuurstof af tijdens de nachtelijke uren. Ook geeft de ananasplant het enzym bromelaïne af dat ontstekingsremmend is. Door planten toe te voegen aan een slaapkamer zul je een warme uitstraling teweegbrengen. 

Persoonlijke accessoires 

Vooral de accessoires die de persoonlijkheid van jou en je partner versterken, moeten in de slaapkamer aanwezig zijn. Dat kunnen beeldjes zijn die jullie van een verre reis hebben meegenomen of een cadeau van een goede vriend of vriendin. Het zijn die decoraties waar een verhaal achter zit die het goed doen op een slaapkamer om de sfeer en het karakter ervan te vergroten. 

Het beddengoed 

Aan een bedovertrek mag je wel wat meer geld uitgeven. Het moet er mooi uitzien en comfortabel aanvoelen. Het moet een goed dekbedovertrek zijn die je heerlijk warm houdt. Wanneer je het echt snel koud hebt, zou je voor elektrische dekens kunnen kiezen. Bij elektrische dekens kun je vooraf de temperatuur instellen, zodat als je gaat slapen of op de slaapkamer tv gaat kijken op een heerlijk verwarmd bed komt. Wanneer je gebruik maakt van een effen dekbedovertrek  zal de slaapkamer meer rust uitstralen. 

De kussens voor op een bed 

Er zijn personen die graag op een hard kussen slapen en weer anderen willen  een zacht. Voor de uitstraling maakt dat niets uit. Het is de kussensloop dat je ziet wanneer je in de slaapkamer komt. Satijnen kussenslopen zullen de slaapkamer een chique uiterlijk verschaffen. Zorg wel dat de kleur van het kussen, dekbed of elektrische deken op elkaar afgestemd zijn. Het moet geen rommelig geheel worden, want, dan zul je de slaapkamer niet aantrekkelijk maken. 

De verlichting is een slaapkamer 

Je moet de slaapkamer voorzien van een sfeerverlichting en een functionele verlichting. De sfeerverlichting moet je hebben wanneer je op de slaapkamer tv wilt kijken en de functionele als je er een boek wilt lezen. Zorg dat de lampen niet te fel branden want, dan zul je moeilijker in slaap kunnen komen. Er zijn er ook die daglichtlampen in een slaapkamer gebruiken. Het zijn speciale lampen die het natuurlijke daglicht nabootsen. Daglichtlampen worden ook wel therapielampen genoemd.  Ze worden hoofdzakelijk gebruikt door personen die gezondheidsklachten hebben door het tekort aan zonlicht in het najaar. 

Andere accessoires 

Er zijn natuurlijk nog veel meer accessoires waarvan je in een slaapkamer gebruik kunt maken om de sfeer te verbeteren. Dat zijn echter zaken die je zelf kunt invullen. Denk bijvoorbeeld aan het behang of kleuren van de wanden, de vloer, soort bed en zo kun je natuurlijk nog wel even doorgaan. Het belangrijkste is dat je het zelf mooi vindt en je je in de slaapkamer prettig voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.