11:11 Betekenis: een uitleg over deze dubbele kloktijd

Is dit jou ooit overkomen? Kijk je meerdere dagen achter elkaar op je horloge, je smartphone, je computerklok of de klok op de oven en is het elke keer vreemd genoeg precies 11:11? De numerologie zegt dat dit geen toeval is! Volgens de getallensymboliek zit er een belangrijke boodschap van het universum achter die je ter harte moet nemen. Wat er precies schuilgaat achter de mysterieuze dubbele kloktijd en wat de wetenschap van dit verschijnsel vindt, ga ik je in dit artikel uitleggen. Laten we beginnen!

11:11 Betekenis in Numerologie

Eerst moet je eerst begrijpen wat numerologie inhoudt voor het 1111 nummer. Numerologie is de interpretatie van verschillende betekenissen in verschillende getallen. Buiten astrologische kringen krijgen bepaalde getallen ook een speciale betekenis in mystiek, religie en in nieuwe hekserijbewegingen. Vooral in het christendom speelt het getal één, met name het getal elf, een grote rol, omdat het staat voor volmaaktheid, eenheid en heelheid.

1111 kloktijd betekenis

1111 Angel Number

Sommigen nemen aan dat de dubbele tijd niet alleen een teken is van het universum, maar ook van onze persoonlijke beschermengel. In dit geval heeft het 1111 angel number, ook wel engelengetal 1111 genoemd, wel degelijk iets te vertellen. Volgens zijn betekenis wil het ons signaleren dat het op dit moment bijzonder dicht bij ons is en dat we ons moeten richten op positieve gedachten. Als we afwijken van ons zielenplan wil hij ons herinneren aan onze eigenlijke bestemming en ons oproepen vraagtekens te zetten bij dingen die niet goed voor ons zijn. Dus als je de symmetrische getallenreeks tegenkomt kan dat een belangrijke boodschap zijn van je beschermengel. Let dus goed op je het angel number 1111 tegenkomt!

1111 angel number

Wat betekent het als je om 11.11 uur naar de klok kijkt?

Het volgende verschijnsel is je waarschijnlijk al eens overkomen: Nietsvermoedend haal je je mobieltje uit je zak om de tijd te controleren. Terwijl je dat doet, realiseer je je dat het 11:11 is. Waarschijnlijk vind je het grappig en wuif je het weg als toeval. Misschien is dit zelfs meerdere dagen achter elkaar gebeurd – grappig toch? Voor veel mensen is er echter veel meer aan de hand dan een grappig toeval.

Spiritualisten noemen deze gebeurtenis het 11:11 fenomeen. Bij ons mensen roept het een soort betekenis op door de spiegeling van de tweelinggetallen. De numerologie hecht veel belang aan het getal elf: Het staat voor een nieuw begin, het begin van een nieuwe levensfase of de naderende positieve gebeurtenis. Dus als je op je horloge kijkt en de twee tweelinggetallen staan tegenover je, wil het universum je volgens de esoterie het bevestigende signaal geven dat je op dat moment misschien nodig had.

wat betekent 11:11

11:11 Betekenis: De tijd voor wensen

Maar waarom wordt altijd gezegd dat je een wens moet doen als je om 11.11 uur op je horloge kijkt? Esoterici beweren dat op dit bijzondere tijdstip de verbinding tussen een zelf en het universum heel nauw is. Dit geeft ons de kracht om ons lot deels te beïnvloeden met positieve gedachten en onze diepste wensen. Negatieve gedachten en emoties moeten op dit moment volledig worden geblokkeerd, want ze kunnen de communicatie vertroebelen en een ongewenste, valse boodschap naar het Universum sturen die het tegenovergestelde effect heeft.

Op dit moment kun je het beste even stil worden, naar binnen luisteren en je richten op je huidige gevoelens en gedachten. Vraag jezelf af: Ben ik tevreden met mijn leven? Is de weg die ik bewandel de juiste? Wat zijn mijn doelen? Zoek naar de antwoorden, manifesteer je diepste verlangens en stuur een boodschap naar het universum.

11:11 Wetenschappelijke verklaring

Zit er echt een hogere macht achter de symmetrische getallenreeks die ons op het juiste spoor wil zetten, of is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat we steeds weer op dezelfde tijd naar de klok kijken? Is het echt toeval of is het een signaal van onze beschermengel? Volgens onderzoek is dit veel meer een psychologisch verschijnsel dan iets bovennatuurlijks. De reden waarom het lijkt alsof het elke keer 11:11 is als we op onze smartphone kijken is vooral psychologisch.

Selectieve waarneming

Wij mensen zijn waanzinnig goed in het opmerken en registreren van bepaalde dingen die ons meer bezighouden dan onderwerpen die niet zo belangrijk lijken. Overweeg je of je echt die nieuwe dure tas moet kopen? Dan zul je deze tas zeker alleen overal opmerken. Zijn jij en je partner net begonnen met pogingen om zwanger te worden? Dan heb je zeker het gevoel dat alles om je heen om baby’s draait.

De wetenschap noemt dit verschijnsel selectieve waarneming. Het beschrijft de menselijke eigenschap van de psyche om bepaalde aspecten van onze omgeving intenser waar te nemen, terwijl we andere volledig blokkeren. Onze hersenen vinden vooral patronen aantrekkelijk en spannend, daarom hebben we de neiging om onbewust elke dag op dezelfde tijd naar de klok te kijken en te denken dat het elke keer toeval is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.