3 feitjes over vaping die ook jij moet kennen

De elektrische sigaret is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Er zijn veel mensen die de overstap hebben gemaakt van de normale sigaret naar de elektrische variant. Hoewel er minder schadelijke stoffen in een E-sigaret zitten is het niet zo dat vapen gezond is. Aangezien het van belang is om je hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel de 3 grootste feitjes rondom het vapen op een rijtje gezet. Dit geeft je een beter inzicht in de gevolgen die er eigenlijk aan zitten.

Vaping is minder schadelijke dan sigaretten

Het is inderdaad waar dat vaping minder schadelijk is dan het roken van reguliere sigaretten. Vaporizers verhitten nicotine, smaakstoffen en andere chemicaliën om een damp te creëren die je vervolgens inademt. Normale sigaretten bevatten 7.000 chemicaliën, waarvan er veel ontzettend giftig zijn voor het lichaam. Hoewel we niet precies weten wat voor chemicaliën er in vaporizers zitten, bestaat er bijna geen twijfel over dat ze je blootstellen aan minder giftige chemicaliën dan traditionele sigaretten. Er zij nog wel mensen die last krijgen van bepaalde longklachten, echter lijken deze mensen vooral klachten te krijgen wanneer ze gemodificeerde e-liquid gebruiken van de zwarte markt. Het beste is dus om vloeistof van een betrouwbare aanbieder te kopen. Bijvoorbeeld joyetech coils van Damp-E.

Vaping is verslavend door de nicotine

Zowel e-sigaretten als gewone sigaretten bevatten nicotine. Dit is een stof die volgens onderzoek net zo verslavend kan zijn als heroïne en cocaïne. Wat nog erger is, is dat veel vaporizer gebruikers zelfs meer nicotine binnenkrijgen dan van hun sigaret. Dit komt voornamelijk door het feit dat je speciale e liquid kunt kopen die is voorzien va neen hogere concentratie van nicotine hebben. Indien je niet rookt is het dan ook niet verstandig om te beginnen met vapen, er zitten namelijk wel degelijk risico’s aan.

Vaping is erg populair onder jongeren

Onder jongeren zijn e-sigaretten populairder dan alle normale tabaksproducten. In 2015 bleek dat het gebruik van vaporizers onder middelbare scholieren met 900% was toegenomen en dat 40% van de jonge e-sigarettengebruikers nooit reguliere tabak had gerookt. Er zijn een aantal redenen waarom vaping zo aantrekkelijk is voor jongeren. Ten eerste geloven veel tieners dat vaping niet schadelijk is. Ten tweede hebben e-sigaretten een lagere kostprijs per gebruik dan traditionele sigaretten. Ten slotte worden vape vloeistoffen vaak geformuleerd met smaakstoffen zoals appel mint en watermeloen die echt bedoeld zijn voor de jongere gebruikers. Dit is dan ook de reden dat veel jongeren hiermee in aanraking komen.

Mocht je vast roken dan is de overstap richting een vaper wel een goede keuze om te maken, echter is het dus niet zo dat er geen schadelijke gevolgen aan zitten. We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel in ieder geval een beter beeld hebt gekregen rondom de elektrische sigaret en vaping in het algemeen. Blijf zeker even hangen op deze site om nog veel meer informatieve artikelen door te nemen over dit onderwerp!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.