Zelf je nagels doen is makkelijk met deze 3 tips

We herkennen het vast allemaal: je hebt enorm veel moeite gedaan om je nagels te lakken en het resultaat is prachtig, maar helaas gaat de helft er na twee dagen al vanaf. Een enorm vervelend, maar herkenbaar probleem. Het liefst willen we natuurlijk twee weken, of zelfs langer, shinen met onze prachtige nagels. Bovendien is het ook slecht voor je nagels wanneer de nagellak er telkens vanaf wordt gehaald en er nieuwe wordt aangebracht. Gelukkig zijn er verschillende trucjes om dit toch voor elkaar te krijgen. Zo is gellak de beste nagellak die je ervoor kan gebruiken. Hieronder staan de tips voor jou en je nagels. Tips die ervoor zorgen dat het resultaat mooi en lang blijvend is.

Voorbereiding is de belangrijkste stap

Het is belangrijk dat nagellak op een schoon en droog oppervlak wordt aangebracht. Op deze manier kan de lak hechten aan de nagel. Daarnaast moeten de nagelriemen voorzichtig terug worden gebracht en de nagels in gewenste vorm worden gebracht. Dit kan makkelijk door middel van het vijlen van je nagels. De kleine haakjes mogen absoluut niet terug te zien zijn voordat je gaat lakken. Het polijsten van de nagels is ook een stap die ervoor zorgt dat de lak perfect gaat hechten en lang blijft zitten. De volgende stap is een primer of een pH-compensatievloeistof aanbrengen.

Laagje voor laagje

Een uiterst belangrijke tip die ervoor zorgt dat jij de mooiste nagels krijgt die lang meegaan. Het is namelijk een echte must om dunne lagen aan te brengen voor een soepelere toepassing. Het kan van negatieve invloed zijn op hoe de nagellak geneest en hecht. Lak eerst 1 baan in het midden van je nagel, dan 1 baan aan de rechterkant en dan 1 laag aan de linkerkant. Vervolgens wacht je totdat de laag is opgedroogd en breng je de volgende laag aan.

Laten opdrogen met een LED-lamp

Na al dat harde werken, begint het langste proces: het opdrogen. Dit kan een moeizaam proces zijn, waardoor de nagels gevoelig worden voor vegen, vlekken en uitslag. Tegelijkertijd is het ook enorm jammer. Gelukkig is er een makkelijke oplossing waardoor dit veelvoorkomende probleem kan worden opgelost. Door middel van een nageldroger zorg je ervoor dat de nagellak snel en efficiënt droogt. Binnen een minuut kunnen de nagels al droog zijn. Daarnaast zorg je er ook voor dat de voorgaande stappen, zoals de basecoat en de verschillende laagjes, snel droog zijn. Hierdoor heb je de mooiste nagels die wel twee weken of langer meegaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.