3 Inspiratietips voor jouw interieur!

Ben je op zoek naar inspiratie voor je interieur? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je meer inspiratie en informatie over verschillende meubelstukken en geef ik je leuke ideeën voor de inrichting van je woning.

Zwevend tv meubel

Als je houdt van strakke meubels in je woning is een zwevend meubel echt wat voor jou. Doordat er geen pootjes onder het tv meubel zitten en het als het waren onder de tv hangt ziet het er nog strakker en stijlvoller uit dan met pootjes eronder. Het tv meubel is ook nog eens erg handig, want je kunt er veel dingen netjes in opbergen. Meestal hebben ze ook deurtjes erin zitten, waardoor je de spullen in de kastjes niet kunt zien en hierdoor oogt het ook niet rommelig.

Leuke accessoires

Niet alleen de grote meubels in je huis zijn belangrijk, maar de accessoires mogen ook zeker niet ontbreken. Je meubels zijn een goede en belangrijke basis in je woning. Als deze basis er is kunnen er mooie accessoires aan toegevoegd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sfeervol lampje op een bijzettafeltje, een grote vaas met droogbloemen op de eettafel, een dienblad met een combinatie van kaarsen, vaasjes, beeldjes en geurstokjes erop of sierkussentjes die je bank wat meer opfleuren. Al deze accessoires maken de sfeer in je huis. Ze zijn dus van groot belang om een gezellig huis te creëren. Het is wel belangrijk dat deze accessoires afgestemd zijn op elkaar en op de rest van het interieur. Beperk het aantal kleuren dan tot maximaal 4. Als je bijvoorbeeld veel witte en lichtgrijze meubels hebt kun je kiezen voor een combinatie van blauwe, witte en gouden accessoires. Deze kleuren combineren namelijk bij elkaar en bij de rest van de woning.

De eettafel

De eettafel moet een plek zijn waar je gezellig met je gezin kunt eten en de dag door kunt bespreken. Ook moet je er gezellig met wat vrienden of familie kunnen dineren en borrelen. Deze plek moet dus sfeer en gezelligheid uitstralen. Zorg eerst voor een goede basis. Kies een mooie eettafel met bijpassende stoelen erbij. Denk hierbij na over de vorm en de grootte van de tafel. Een tafel voor 6 stoelen is ongeveer gemiddeld. Als je dan meer bezoek krijgt kun je altijd nog met gemak 2 extra stoelen neerzetten op de kop van de tafel. Ook de vorm van de tafel bepaald veel. Denk dus na of je een lange rechthoekige tafel wilt of dat je voorkeur uit gaat naar een gezellige ronde tafel die ideaal is om gezellig met vrienden te borrelen. Denk ook goed na over de stoelen voor aan de eettafel. Wil je allemaal dezelfde stoelen of juist verschillende? Tegenwoordig zie je namelijk in veel interieurs terug dat er verschillende eettafelstoelen gebruikt worden. Dit kan een leuk en speels effect creëren. Let hierbij wel goed op dat alle stoelen bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld 3 verschillende soorten stoelen binnen één interieurstijl en kies kleuren die bij elkaar combineren. Als je dit allemaal gedaan hebt zorg je nog voor wat gezellige en sfeervolle accessoires om de ruimte leuk aan te kleden en dan is je eetgedeelte helemaal klaar.

Ik hoop dat je wat inspiratie opgedaan hebt uit dit artikel over verschillende onderdelen van je interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.