5 dingen die je moet weten over Curaçao

Steeds meer mensen besluiten om nieuwe plekken te ontdekken. Waar dat eerst misschien buurlanden als Duitsland en België was, is het ook steeds gebruikelijker om buiten Europa te reizen. Ben jij ook van plan een verre reis te maken? Dan heb jij vast al een keertje overwogen om naar Curaçao te gaan. Daarbij is het wel belangrijk om enkele dingen te weten over dit prachtige eiland. In deze blog ontdek je daarom vijf leuke feitjes over curaçao. Wil je nou meer informatie over wanneer je het beste naar deze plek op reis kunt? Kijk dan is op Bestereistijd.nl

Curaçao is Nederlands

Ten eerste is het goed om te weten dat Curaçao een land is. Daardoor is het niet een deel van Nederland. Echter valt het wel onder het koninkrijk der Nederlanden. Dit klinkt verwarrend, maar in de basis betekent het dat Curaçao haar eigen regering heeft. Het beschikt echter wel over hetzelfde staatshoofd als Nederland. Voor de rest valt dit land buiten de Europese Unie, waardoor je het Schengen gebied verlaat als je arriveert op het eiland. Qua taal gebruiken ze op dit eiland Papiamento, wat een mix van Nederlands, Spaans en Portugees is. De meeste mensen verstaan gelukkig wel Nederlands, waardoor er vrijwel geen taalbarrière is op Curaçao. Wees dus niet verbaasd als de lokale bevolking een taal spreekt die jij nog niet eerder in jouw leven hebt gehoord.

Het weer in Curaçao is perfect

Een ander leuk feitje is dat het weer op curacao vrijwel perfect is. Hoewel het eiland zich in het Caribisch gebied bevindt, heeft het haast nooit last van orkanen. Wel heeft het zowel een droog als nat seizoen. Daardoor zijn er 113 dagen per jaar waarin het volledig droog is, maar er is haast elke dag wel een heerlijk zonnetje te vinden. Verder is het klimaat tropisch met een temperatuur van gemiddeld 28 graden, waardoor je nooit een jas moet dragen! Dit maakt Curaçao een eiland met haast perfect weer. Dit geldt al helemaal als je het met Nederland vergelijkt en haar regenachtige weer.

Je kunt heerlijk duiken in Curaçao

Een andere eigenschap van Curaçao, is dat het zich nabij vele koraalriffen bevindt. Daardoor is er een enorme biodiversiteit onderwater. Zo kun je onder anderen zeeschildpadden en roggen vinden rondom het eiland. Daardoor is het erg aantrekkelijk om hier te duiken. Wanneer jij een andere wereld wilt ontdekken, zijn de koraalriffen van Curaçao een uitstekende gelegenheid om deze droom waar te maken.

Het barst van de leguanen

Tot slot staat Curaçao ook bekend om haar dieren op het eiland zelf. We doelen hier met name op de leguanen. Dit zijn een soort hagedissen. Je zult overal op het eiland leguanen kunnen vinden. Vaak zijn ze aan het zonnen op een rots. Er zijn talloze mensen die ze zelfs dagelijks voeren thuis! Mede hierdoor zijn er zoveel leguanen op het eiland te vinden, dat het land besloot om dit dier te gebruiken in lokale gerechten. Wanneer jij dus een avontuurlijke eter bent, is een leguaan zeker een optie in Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.