Zo kan een Scheidingsadvocaat jouw helpen!

Een echtscheiding is een heftige gebeurtenis en een lastige situatie. Je hebt daarom ook een goede advocaat nodig om de scheiding zo vlekkeloos mogelijk in gang te zetten. Een advocaat voor echtscheiding kan Juridisch volledig bijstaan in het proces. Advocaat Eindhoven stelt jouw belangen als prioriteit om zaken snel op orde te hebben zoals allimentatie en zaken omtrent omgangsregelingen. Iedereen die bij de scheiding is betrokken wordt goed geïnformeerd. Er wordt aandachtig naar de zaak geluisterd en na een helder beeld krijg je ook duidelijke adviezen die van toepassing zijn in de situatie.

Zaken die aan bod komen bij scheiding

Bij een scheiding worden er samen met de advocaat een aantal stappen doorlopen. het hoofddoel is natuurlijk een verzoekschrift indienen bij de rechtbank waarna de rechter officieel de uitspraak doet. Verder worden een aantal zaken op papier vastgelegd zoals de verdeling van het vermogen tussen jou, je partner en de kinderen. Er wordt duidelijk of jouw partner een deel van het pensioen dient te krijgen, en er worden fiscale voor en nadelen in verband met de scheiding in kaart gebracht door de scheidingsadvocaat. Je krijgt van de advocaat ook te horen hoe alles loopt omtrent kinder en partner allimentatie, samen met de hoogte van het bedrag. Andere zaken zijn afspraken rondom de woning. Dit verschilt of het een koophuis of huurwoning betreft. Ook bezittingen en eventuele schulden worden eerlijk verdeeld. De huwelijkse voorwaarden bepalen welke bezittingen van jou of je partner zijn. Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd heeft jouw partner evenveel recht op gezamenlijke bezittingen als jij. Dan worden die ook over jouw en je partner verdeeld.

Kinderen en ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben worden er ook tevens concrete afspraken gemaakt. Hieruit kun je samen met de scheidingsadvocaat een ouderschapsplan opstellen bijvoorbeeld. je bepaald wie de zorg op zich neemt, en hoe de omgang en zorgregeling wordt ingedeeld. Ook onderlinge afspraken zoals het informeren over de kinderen van beide ouders worden vastgelegd. De moeder laat bijvoorbeeld wekelijks aan de vader weten hoe het met de kinderen gaat. De allimentatie periode en het uiteindelijke bedrag voor opvoeding worden ook bepaald. Ook kosten voor uitjes en andere bijzondere uitgaven voor de kinderen komen op papier te staan. Er worden betaalafspraken gemaakt en hoe de verdeling van de betalingen loopt. Tevens kun je extra zaken vast laten leggen zoals afspraken bij ziekenhuisopnamen en medische kosten. Gezamenlijke opvoedingsregels zodat ouders op een lijn zitten met de kinderen zijn ook belangrijk om vast te laten leggen. Tevens wordt vastgelegd hoe contacten met de familie zijn en of er bepaalde familieleden zijn die de kinderen wel of niet mogen bezoeken. Dit laatste is optioneel maar weg verstandig om later geen conflicten over te krijgen. Het uiteindelijke doel van een echtscheidingsadvocaat is om duidelijke afspraken te maken en een goede samenwerking tussen beide ex-partners te bevorderen.

Voordelen van de echtscheidingsadvocaat

De advocaat heeft volledige aandacht voor jullie en zal een persoonlijke goed afgestemde benadering hanteren. Er is een grote betrokkenheid en empatisch vermogen bij een echtscheidingsadvocaat. Vragen worden allemaal vakkundig op juridische wijze beantwoord. Alles loopt in overleg en er wordt gezorgd dat alle afspraken goed zijn afgestemd. Ook is de advocaat in elk geval goed bereikbaar voor vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.