5 Klusjes om nu aan te pakken

Na mijn blog over 5 tips hoe je je tuin zomerklaar kan maken, ben ik vervolgens ook bezig geweest met andere kluisjes in en om het huis. Om verveling tegen te gaan en een beetje tijd te doden, geef ik je nu 5 nieuwe klusjes waar je misschien wat inspiratie uit kan halen!

1. Kasten uitruimen

Eigenlijk is een huis bijna nooit helemaal opgeruimd, dus er is altijd wel wat te doen. Alhoewel ik best een geordend persoon ben, moet je niet in mijn kasten kijken. Het is altijd een grote chaos waardoor ik ben begonnen met het ordenen van mijn kledingkasten en dressoirs. Het is nu dan ook een mooi moment om rotzooi weg te gooien. Inmiddels ben ik de KonMari methode tegengekomen om mijn kleding mooi op te bergen en misschien is het ook wat voor jou.

2. Schilderklusjes

Misschien hebben de muren een nieuw likje verf nodig of ben je de oude sfeer een beetje zat. Geef je muren een nieuw kleurtje of pak de versleten raamkozijnen aan. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een trend nu is bijvoorbeeld een witte muur die je kan bestippelen met welke kleur dan ook, hoe makkelijk wil je het hebben!

3. Herinrichten

Nadat je alle rotzooi in huis hebt opgeruimd en de muren een nieuw kleurtje hebben gekregen, heb je misschien ook wel zin om delen van je huis opnieuw in te richten. Het geeft al een hele andere sfeer als je meubilair net even op een andere plek staat of wanneer je een paar accessoires erbij koopt. Misschien helpt een kijkje nemen op de zolder ook wel en kom je vergeten accessoires tegen die je een nieuw plekje wil geven.

4. De grote schoonmaak

Vooral in deze periode besef je meer dan ooit dat je je prettiger voelt in een schone woning. De perfecte tijd om de grote schoonmaak te starten. Een aantal ideetjes zijn bijvoorbeeld de ramen zemen, keukenkastjes poetsen, stoffen van lampen, gordijnen wassen… de lijst is oneindig! Maar doe natuurlijk vooral wat je kunt en wat bij je past.

5. Andere onderhoud en reparatie

Terwijl we met volle teugen genieten van de warme lentedagen, is het ook tijd om na te denken over eventuele onderhoud en reparatie van ons huis. Bij mij kwam direct mijn schuur in gedachten. Het zag er namelijk uit alsof het elk moment naar beneden kon storten. Na een inspectie was het duidelijk dat dakbedekking bijzondere aandacht verdiende en ik heb daardoor een dakdekker ingeschakeld om het te laten repareren. Ook dit is het perfecte moment ervoor, aangezien verschillende dakbedekking reparaties moeilijk te doen zijn in de winter.

Ik hoop dat deze 5 nieuwe tips jou wat energie geven om aan de slag te gaan in en om het huis. Heb jij nog meer tips voor klusjes die je altijd blijft uitstellen en die je nu kan eindelijk kan aanpakken? Laat een berichtje achter!

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.