Een prachtige tuin met weinig moeite

Eerder heb ik het al gehad over de kracht van planten in huis. Naast dat het een gezellige aankleding is zitten er nog veel andere voordelen aan. Naast planten in je huis kun je ook een mooie tuin maken. Het kan soms lastig zijn om een mooie tuin te hebben als je weinig tijd hebt voor onderhoud en dergelijke. Ik geef jullie wat tips om toch een prachtige tuin te hebben, zónder te veel moeite. 

Zorg voor een goede ondergrond

Voordat je kunt beginnen met het opnieuw inrichten van jouw tuin moet je ervoor zorgen dat je een goede ondergrond hebt. Op deze manier weet je zeker dat de tegels die je legt goed blijven liggen. Bij het aanleggen van een nieuwe ondergrond kun je er ook voor kiezen om een worteldoek te plaatsen. Een worteldoek is een soort zeil dat ervoor zorgt dat er geen onkruid doorheen kan groeien. Zo heb je dus ook geen last van onkruid tussen de tegels. 

Wil je extra moeite besparen? Kies er dan voor om grote tegels te leggen, bijvoorbeeld van Tuinvisie Furora. Zo ben je een stuk sneller klaar dan als je meerdere kleine tegels hebt.

Kies voor een borderbak

Een borderbak zorgt voor een duidelijk gebied voor jouw planten. Zo wordt er een duidelijk blok gemaakt waar alle planten zich in bevinden. Zorg dat je van te voren weet waar je de planten wilt hebben. Dit is vooral belangrijk als je eerder een worteldoek hebt geplaatst. Op de plekken waar je planten wilt hebben is het natuurlijk niet handig als er een worteldoek zit. Je kunt ervoor kiezen om een borderbak te gebruiken, maar ook bijvoorbeeld een borderrand

Om lekker simpel bezig te gaan is een borderrand ideaal. Als je de ondergrond hebt aangelegd, kun je deze gemakkelijk in de grond steken op de plek waar je de planten wilt hebben. Een borderbak aanleggen kun je doen met muurelementen of stapelblokken. Dit kost wel meer moeite, aangezien je deze op elkaar moet lijmen. Het is niet een heel ingewikkeld proces, maar het kost wel tijd. Je moet er namelijk voor zorgen dat elk element goed vastzit, voordat je verder werkt.   

Kies de juiste planten

Dit is één van de meest belangrijke stappen om een tuin te creëren met weinig onderhoud. Er zijn veel verschillende planten, die allemaal anders onderhouden worden. De ene plant heeft heel veel onderhoud nodig en de ander bijna niet. Een plant die weinig onderhoud vergt en ook erg mooi is: de Ajuga reptans. 

Deze plant is geschikt voor iedere type tuin en heeft weinig onderhoud nodig. Als het heel lang droog en warm is, wordt het wel aangeraden om wat water te geven. Daarnaast verspreidt deze plant een heerlijke geur en komen er ook veel bijen en vlinders op af.

Natuurlijk wil je niet alleen maar één soort planten in jouw tuin. Het zijn wel mooie planten, maar een combinatie van meerdere soorten zorgt voor een écht mooie tuin. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar welke planten goed te combineren zijn. Om het jezelf makkelijk te maken zijn er gelukkig ook kant en klare borderpakketten die je kunt bestellen. Zo kun je met extra gemak een mooie tuin maken! 

Succes met jouw tuin!

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.