5 Voordelen van eSIM

Tegenwoordig heb je naast de gewone simkaart ook iets nieuws: de e-sim. Maar wat is dat eigenlijk en wat heb je eraan? Ik leg het je even uit. Een esim is eigenlijk een ingebouwde digitale simkaart in je smartphone. Je hoeft dus geen fysiek kaartje meer in je telefoon te stoppen. Handig is dat je makkelijk twee nummers kunt gebruiken, zoals een werk- en privé nummer, op dezelfde telefoon. En als je van provider wisselt, hoef je geen simkaartje meer te verwisselen. Je scant gewoon een QR-code om je nieuwe abonnement te activeren. Dus, geen gedoe meer met paperclips om je simkaartslot te openen. De voordelen nog eens op een rijtje? Lees hier!

Makkelijk van provider wisselen

Normaal gesproken is het een heel gedoe om over te stappen naar een nieuwe mobiele provider, met het bestellen en activeren van een nieuwe simkaart en al. Maar met prepaid eSIM is dat een stuk makkelijker. Zodra je een nieuw abonnement hebt, kun je je eSIM binnen een paar minuten activeren, zonder te rommelen met fysieke simkaartjes.

Flexibel voor meerdere apparaten

Een ander voordeel van eSIM is dat je je mobiele abonnement op meerdere apparaten kunt gebruiken, zoals je telefoon, tablet, smartwatch en zelfs je auto. Met eSIM kun je met al deze gadgets makkelijk op hetzelfde netwerk zonder dat je steeds simkaartjes moet wisselen.

Dual-SIM functionaliteit

Als je verschillende telefoonnummers op één telefoon wilt gebruiken, is eSIM echt een uitkomst. Net zoals bij telefoons waar je twee simkaarten in kunt doen, kun je met eSIM meerdere nummers tegelijk gebruiken. Zo kun je makkelijk je werk- en privé gesprekken gescheiden houden, zonder dat je een extra simkaartje nodig hebt.

Bespaard ruimte en is innovatief

Daarnaast kunnen de makers van smartphones de beperkingen van die oude simkaarthouders achter zich laten. Dit betekent dat ze de ruimte in de telefoon slimmer kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor een grotere batterij of nieuwe snufjes. Ook zijn telefoons zonder die simkaartgleufjes beter bestand tegen water en stof.

Super veilig en makkelijk in gebruik

Met eSIM hoef je niet meer bang te zijn dat je je simkaart kwijtraakt of beschadigt. Omdat eSIM digitaal is en al in je telefoon zit, hoef je nooit meer kaartjes te bewaren of wisselen. Dit maakt alles een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat je minder kans hebt op problemen met je verbinding, bijvoorbeeld als je op reis bent of overstapt naar een andere provider. Best handig, zo’n eSIM!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.