Zo vind je de perfecte film voor een filmavondje

Als echte filmliefhebber is er natuurlijk niets heerlijker dan op een vrijdag met vrienden op de bank ploffen voor een goede film. Met streamingdiensten als Canal+ is het tegenwoordig ook ontzettend makkelijk om, wanneer je maar wilt, een leuke film te kijken. Het aanbod is echter gigantisch en er bestaan ook ontzettend veel slechte films. Met deze tips vind jij de perfecte film voor een filmavondje.

De Oscars

Als filmliefhebber ben je waarschijnlijk wel een beetje op de hoogte van de films die dit jaar of in de afgelopen jaren in de prijzen zijn gevallen bij de Oscars. Een film wint een dergelijke prijs natuurlijk met reden. Welke films sleepten in de afgelopen jaren de ene na de andere prijs in de wacht? Misschien een idee om die te checken als je die nog nooit gezien hebt. Vooral de films met een prijs voor beste regie zijn het kijken waard.

ImdB

ImdB is een online platform waar je alles kan vinden over films, series en iedereen die betrokken is bij het maken hiervan. Op ImdB staan ook goede en onafhankelijke beoordelingen van films en bovendien maakt ImdB handige lijstjes. Niet alleen een top 100 met de beste films aller tijden (die je eigenlijk allemaal gezien moet hebben), maar het is ook mogelijk om de top 100 in jouw favoriete genre te vinden. Echt een sucker voor actie bijvoorbeeld? Misschien heeft ImdB wel een mooie top honderd met de beste actiefilms gemaakt. Daar ben je waarschijnlijk nog wel even zoet mee.

Cannes

De Oscars gaan stuk voor stuk naar goede films, maar als jij ook niet vies bent van een meer kunstzinnige film die niet altijd gewaardeerd wordt door het grote publiek, check dan eens welke films in de prijzen zijn gevallen bij het filmdfestival in Cannes. Hier komen vaak films voorbij die niet allemaal in Engeland of Amerika gemaakt zijn en die vernieuwend zijn in thematiek, camerawerk of de manier van het vertellen van een verhaal. De kans zit er dik in dat het geen heel luchtig filmavondje gaat worden, maar interessant zal het zeker wel worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.