6 redenen om te kiezen voor een overkapping aan huis

Heb je een mooi tuinterras direct achter je huis? En is dat terras nog niet voorzien van een terrasoverkapping? Dan wordt het hoog tijd om een overkapping aan huis te gaan overwegen! Een terrasoverkapping aan huis heeft namelijk nogal wat voordelen. Dit artikel licht de belangrijkste 6 pluspunten uit van moderne terrasoverkappingen. Er zijn namelijk redenen genoeg om een terrasoverkapping aan je huis te plaatsen.

1. Je kunt altijd droog en comfortabel op je terras zitten

Een grote meerwaarde van terrasoverkappingen is dat je het hele jaar door lekker droog en comfortabel op je terras, direct achter je huis, kunt zitten. Dus wanneer jij dat maar wenst. Of het nu regent, lekker warm en zonnig is of behoorlijk waait: met een goede terrasoverkapping zit je er altijd heerlijk droog en comfortabel bij op je terras. Ook kun je altijd droog overlopen naar je tuin, omdat je niet eerst door een natte tuin heen hoeft te lopen. En andersom kun je vanuit een natte tuin je voeten drogen als je in het overkapte tuinterras bent. ZO blijft het binnenshuis een stuk droger en schoner!

2. Meer ruimte om te wonen en te leven

Een ander goed argument voor een terrasoverkapping aan huis, is dat je hiermee aanzienlijk meer leefruimte voor jezelf creëert. Onder de overkapping aan huis kun je bijvoorbeeld een lounge inrichten, voorzien van bijvoorbeeld een bar, een relaxhoekje en natuurlijk een goede heater om het comfortabel warm te krijgen. De veranda die je met een terrasoverkapping aan huis creëert, is als het ware een soort verlengstuk van je woning.

3. Je woning wordt meer waard van een terrasoverkapping aan huis

Een derde interessant voordeel van een terrasoverkapping aan je huis laten bouwen, is dat je woning hiermee meer waard wordt. De overkapping aan huis zorgt dus niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een woning die meer waard is. Mocht je oot je huis gaan verkopen, dan betaal deze investering zich dubbel en dwars terug!

4. Dichte overkappingen aan huis besparen je energie

Als je kiest voor de aanbouw van een dichte verkapping aan je woning, kun je daarmee de nodige energie besparen. En dat is zeker mooi meegenomen in deze tijd van hoge gasprijzen. Dichte overkappingen aan huis helpen namelijk om je pand goed te isoleren. Een goede keuze is bijvoorbeeld een veranda van glas, die de kou beter buitenhoudt en er tegelijk voor zorg dat je, als de zon schijnt, extra warmte je huis in haalt!

5. Je beschermt je gevel tegen allerlei weersinvloeden

In de vijfde plaats helpt een overkapping aan je huis bij het beschermen van je gevel. Deze wordt door de aangebouwde veranda beschermd tegen onder meer regen, hagel, vorst of fel zonlicht. Uiteindelijk scheelt dat je natuurlijk het nodige onderhoud aan je achtergevel. Je huisgevel blijft in een betere staat en jij bent hieraan minder kosten kwijt.

6. Een korte route naar de keuken

Prettig aan een overkapping die aan huis is vastgebouwd, is dat dit zorgt voor een lekker korte route naar de keuken. Je loopt snel van en naar de keuken, zonder dat je door de tuin heen hoeft. Bij een overkapping die in de tuin staat, is dit niet mogelijk en moet je veel verder lopen, door de tuin heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.