Het belang van een goede inboedelverzekering

Wanneer je een huis hebt gekocht, dan ben je verplicht hier een opstalverzekering voor af te sluiten. Dit geldt overigens alleen op het moment dat jij je huis hebt gekocht met behulp van een hypotheek. Aangezien dit in 95% van de gevallen zo is, is de kans dus ook vrij groot dat jij een opstalverzekering hebt. Deze verzekering is van belang om de schade aan je huis te dekken. Echter geldt dit niet voor alle schade. Waar een opstalverzekering de schade dekt aan bijvoorbeeld het dak door storm of brand, wordt schade aan je televisie of bank door de opstalverzekering niet vergoed. Om deze schade vergoed te krijgen, die je ook een inboedelverzekering af te sluiten. Wat een inboedelverzekering precies dekt en wat het belang ervan is, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een inboedelverzekering?

Zoals het woord natuurlijk al doet vermoeden, is een inboedelverzekering een verzekering die alles in je huis dekt. Dit wil zeggen dat je schade aan je bank, televisie, maar ook andere spullen kunt claimen bij je verzekeraar op het moment dat deze om wat voor reden dan ook niet met opzet zijn beschadigd. Een uitzondering is de vloer. Heb je namelijk een gietvloer, dan valt deze onder je opstalverzekering. Heb je een vloer die los ligt, zoals laminaat of PVC, dan is deze dus te verplaatsen en valt dan dus ook onder de inboedelverzekering. Ondanks het feit dat een het geen verplichting is, is het wel aan te raden een inboedelverzekering bij Alpina af te sluiten. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren, dan hoef je niet bang te zijn dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Zo belangrijk is een inboedelverzekering

Waar een opstalverzekering verplicht is, geldt dit niet voor een inboedelverzekering niet. Toch is het essentieel om er één af te sluiten, zodat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien op het moment dat er iets in huis gebeurt. Dit hoeft namelijk niet altijd door jezelf te zijn gebeurt, maar ook inbraak wordt door een inboedelverzekering gedekt. Het is daarom dus ook belangrijk om periodiek naar je dekking te kijken, zodat je zeker weet dat de kosten volledig worden gedekt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je er pas naderhand achter komt dat je nog steeds je inboedelverzekering van enkele jaren geleden, toen je nog in een appartement woonde hebt en deze nooit hebt aangepast.

Kies de juiste dekking

Wat je vaak ziet, is dat mensen bij een verhuizing hun inboedelverzekering één op één overzetten naar de nieuwe woning. Nu is dit in het begin niet zo erg, maar naarmate je steeds meer aanpassingen gaat doen aan je huis natuurlijk. Op het moment dat je na verloop van tijd een compleet nieuwe inboedel aanschaft, die in waarde flink boven je oude inboedel ligt, kan het heel goed zijn dat de dekking van je verzekering niet meer toereikend is en niet alle schade kan dekken. Zorg er daarom dus ook voor dat je bij een flinke aanpassing ook je verzekering goed nakijkt en waar nodig aanpast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.