6 Tips voor het inrichten van de ideale slaapkamer

Je slaapkamer is misschien wel een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Nachtrust is erg belangrijk voor je gezondheid en daarnaast is het de meest privé kamer van je hele huis. Toch besteed niet iedereen enorm veel aandacht aan de inrichting van de slaapkamer, terwijl je juist hier allerlei leuke dingen kan toevoegen. Bij het inrichten van je slaapkamer zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Deze ga ik met je bespreken in dit artikel!

Verdeel de aandacht

Ten eerste, weet dat het bed niet altijd het middelpunt van de kamer hoeft te zijn. Het is belangrijk dat andere aspecten evenveel aandacht trekken, zodat je slaapkamer niet aanvoelt als een ziekenzaal. Ten tweede, zorg dat er geen kleding in het zicht te vinden is. De meeste mensen herkennen wel “de stoel” waar vervolgens allemaal was zich op opstapelt. Dit zorgt voor rotzooi en trekt veel aandacht. Ten derde moet je de verlichting niet vergeten. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende licht in je kamer komt, want anders ziet het er donker en deprimerend uit, wat ertoe kan leiden dat je je de hele dag blauw voelt. Tenslotte, onthoud: het doel van een slaapkamer is om in te slapen, dus zorg ervoor dat je slaapkamer zo is ingericht dat je je er moe en slaperig voelt.

Gebruik neutrale kleuren

Denk bij het kiezen van kleuren voor je kamer altijd aan: neutralen zijn het mooist! Dat betekent dat zwart, wit, grijs en beige allemaal prima keuzes zijn. Je kunt ook donkergroen of rood gebruiken als je de rest van het kleurenschema neutraal houdt (zwart/wit/grijs). Neutralen geven je de tijd om dingen in je slaapkamer te veranderen en er toch samenhangend uit te zien zonder iets te hoeven schilderen of meubels te verplaatsen. Plus, als je meer dan één kleur in je kamer hebt, kan die groter aanvoelen, wat altijd belangrijk is bij het scheppen van een luxueuze sfeer! Veel mensen vinden het ook gemakkelijker om te slapen in een omgeving met gedimde verlichting dan in een omgeving met felle lichten. Daarom zijn de slaapkamers van chique hotels vaan vooral zwart en wit.

Spiegels zijn een must!

Veel mensen denken dat het plaatsen van spiegels in je slaapkamer je kamer eigenlijk groter kan doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Daarnaast is het altijd prettig is als je je outfit in de ochtend probeert samen te stellen 🙂 Waarom dus niet een spiegel plaatsen naast de plek waar je slaapt. Alhoewel, sommige mensen zullen misschien schrikken als ze direct na het wakkerworden in de spiegel kijken 😉

Een prettige eigenschap van spiegels is dat ze licht door de kamer kaatsen zodat je gezicht er helderder uitziet, waardoor iedereen zich in het algemeen gelukkiger voelt. En als je iemand probeert te imponeren met je slaapkamer inrichtingskunsten, laat het plaatsen van een ijdel licht in je kamer het lijken alsof je een dure smaak hebt, wat altijd belangrijk is. In feite denken veel mensen dat hanglampen hetzelfde zijn als kroonluchters, maar ze kunnen het niet meer mis hebben! Kroonluchters zijn veel groter en hangen meestal aan het plafond, terwijl meerdere kleinere lampjes meestal op een bureau of nachtkastje staan.

Leg aandacht op accessoires

Bij het inrichten van je slaapkamer mag je de accessoires niet vergeten! Sierkussens, vloerkleden, en andere snuisterijen kunnen extra kleur in de ruimte brengen en de kamer echt laten schitteren. Plus, door minder grote meubelstukken/kunstwerken te hebben (die het licht kunnen tegenhouden) laat je meer natuurlijk licht in je kamer binnen, waardoor alles er zoveel schoner (en helderder!) uitziet.

Dubbelcheck afmetingen

Vergeet niet om voor je een nieuw meubelstuk voor je slaapkamer koopt, eerst de afmetingen te controleren! Niets is erger dan niet genoeg ruimte hebben omdat je iets kocht dat klein had moeten zijn en achteraf te groot bleek te zijn. Een goede vuistregel is dat elk ding in je kamer ongeveer een 30cm aan weerszijden en direct erachter moet hebben, zodat er geen grote onhandige kieren of lege ruimtes zijn. Probeer ook de meubels laag te houden qua hoogte. Het is beter om alles onder je ooghoogte te hebben waar je ze kunt waarderen dan wanneer het hoger dan je zicht zit.

Bespaar niet op kwaliteit

Let er bij het inrichten van je slaapkamer op dat je meubelstukken kiest die van hoge kwaliteit zijn. Bijvoorbeeld: je wilt niet dat je bed na twee jaar uit elkaar valt en dat je spijt hebt dat je niet meer geld hebt geïnvesteerd. Koop je spullen dus bij een speciaalzaak zoals De Suite. Zorg ervoor dat de frames stevig genoeg zijn, zodat ze in de loop van de tijd goed stand kunnen houden. Daarnaast is de afwerking van de kamer heel erg belangrijk voor het gevoel wat je binnen zult hebben. Ga dus echt goed netjes te werk en zorg dat het de slaapkamer van je dromen wordt. Daarnaast zorgt het houden van simpelheid voor minder rommel. Neem dus ook zeker de tijd om de slaapkamer af en toe op te ruimen.

Hopelijk heb je hier wat tips kunnen meepikken voor het inrichten van je ideale slaapkamer. Voor als je je afvroeg: “Maar Roos, hoe ziet jouw kamer er dan uit?”. Nou… daar zal ik binnenkort is een mooie update over geven, want ik ben nog bezig met het verbouwen 😉

Liefs,

Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.