Alles wat je moet weten over vloertegels!

Een ruimte opnieuw hip maken kun je doen op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om het in een frisse kleur te laten verven of je kunt unieke en stijlvolle meubels aanschaffen. Maar een ander manier om dat te doen is om de vloer te laten bedekken met tegels. Tegels aanleggen behoort tot een van de manieren om je ruimte een facelift te geven. Je kunt ze in verschillende modellen, afmetingen en kleuren verkrijgen. Ben je al lang op zoek naar een manier hoe je je ruimte mooier kan maken? Dan kun je meteen denken in de richting van tegels. Er zal wel degelijk wat veranderen.

Waar plaats je tegels?

Tegels kun je in elk gedeelte van het huis geplaatst worden. Ze passen goed in de woonkamer. Tegels geven je woonkamer een frisse look. Heb je je woonkamer een bepaalde kleur geschilderd? Dan is het ook handig om dezelfde kleur tegels te kopen. Naast je woonkamer kun je ook voor de bad- en toiletruimte tegels plaatsen. Hier is het een standaard gegeven om te kiezen voor lichte en neutrale kleuren tegels. Door te kiezen voor lichte en neutrale kleuren zal je badkamer groter lijken. En dan heb je dan ook de slaapkamers die je ook kunt voorzien van tegels. Voor wat betreft slaapkamers mag jezelf je eigen draai aan geven. Aan de hand van wat jij het meest leuk vindt, kun je een beslissing maken welke tegels je wilt kopen voor je slaapkamer. Verder kun je ook voor andere ruimtes, zoals een garage, tegels plaatsen.

Verschillende modellen vloertegels

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende modellen vloertegels. Om te beginnen zijn er tegels in de standaard kleuren wit, zwart of een kleurencombinatie. Daarnaast heb je de meer exclusieve modellen tegels. In de meeste gevallen hebben deze exclusieve modellen tegels verschillende soorten motieven en patronen. Sommige van deze modellen kun je het best gebruiken voor een bepaalde ruimte. Zo heb je bijvoorbeeld speciale exclusieve tegels die je kunt gebruiken voor een kantoorruimte en zo gaat het rijtje verder. In het rijtje van exclusieve tegels treffen we tegels aan die, nadat ze gelegd zijn, een unieke en realistische houten uitstraling weergeven. Zoals eerder aangegeven ben je helemaal vrij om te kiezen voor een bepaald model tegel. Indien je behoefte hebt aan professioneel advies over tegels, kun je deze altijd vragen bij de plaats waar je je tegels hebt aangeschaft. De medewerkers hebben in de meeste gevallen productkennis.

Verschillende soorten tegels

Los van verschillende soorten modellen tegels zijn er ook verschillende soorten tegels. Om te beginnen zijn er tegels van verschillende soorten afmetingen. De verschillende afmeting zijn onder andere 30×30 cm; 60×120 cm; 90 x 90 cm en 100 x 100 cm. Naast verschillende afmetingen tegels zijn er tegels die aan de hand verschillende materialen vervaardigd worden. Een van de bekende soorten zijn de keramische tegels. Keramische tegels staan vooral bekend om hun marmeren uitstraling. Bij Tegels in huis kun je vrij eenvoudig vloertegels keramisch parket verkrijgen. Een ander soort type tegel is de natuursteen tegels. Deze tegels staan ook wel bekend als Marrokaanse of Portugese tegels. Hoeveel tegels je nodig hebt hangt af van hoeveel m2 de ruimte is. Indien dit is vastgesteld, dan is het verstandig om een snijverlies van 2 m2 in acht te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.