Film Review | Bad Boys for Life

bad boys for life

Een nieuwe sectie op mijn blog! Ik heb eigenlijk al maanden lang een abonnement op de bioscopen van Pathé en ga dan ook naar vrijwel alle films. Echter heb ik nog nooit mijn meningen over deze films en de acteurs gedeeld, en wie weet vinden jullie het helemaal niks, maar if you never try you’ll never know! Hierbij dus mijn eerste review over de film Bad Boys for Life, de 3e film in zijn serie, met niemand minder dan de altijd grappige Will Smith en Martin Lawrence.

Bad boys for Life

Bad Boys for Life

De eerste film van de serie was Bad Boys, gereleased in 1995 volgde 2 politieagenten die samen de gekste achtervolgingen en zaken begingen. De soundtrack was (erg bijpassend) het nummer Bad boys van Inner Circle uit 1993. Dit nummer werd door deze film voor altijd gekoppeld aan de characters Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence). De hilariteit tussen de 2 maakte de film vrij succesvol waarna de 2e film uit kwam in 2003, genaamd Bad Boys 2 (of Bad Boys II). 16 jaar later besloten ze de serie nieuw leven in te blazen met het laatste deel Bad Boys for Life.

bad boys

Mijn Mening

Ik moet bekennen dat ik niet erg hoge verwachtingen had. Ik heb de voorgaande 2 films al meerdere keren gezien en die waren dan ook altijd erg leuk. Echter is het vaak zo dat wanneer dit soort oude franchises jaren later uit de kast worden getrokken de films toch erg tegenvallen en voelen alsof het een uitgemolken verhaal is.

Toch heeft deze film mij positief verrast. Een hele bak met humor maakt namelijk een hoop goed. Van een hoge kwalitatieve film kan je hier niet spreken, maar wel van een heerlijke actie comedy waarbij je de hele film in een deuk ligt. Martin Lawrence vind ik een geweldig grappige acteur en zijn rol in deze film maakt de film dan ook zeer fijn om naar te kijken.

De lengte van de film is prima. Ik heb niet het idee gehad dat ik me afvroeg: Pff hoe lang nog?

Zelf bekijk ik films zoveel mogelijk in de premium zalen van Pathé. Hiermee bedoel ik de specialere zalen zoals IMAX, Dolby Cinema of 4dx. Dit geeft toch echt een extra beleving aan de bioscoop. Ook bij deze film is dat aan te raden voor een heerlijke actie ervaring.

Oordeel:

7.5 sterren voor Bad Boys for Life. Het verhaal van de film is niet fantastisch en linkt niet erg goed naar de vorige 2 films. Dat maakt het wel weer geschikt om te kijken ook als je de voorgaande films niet hebt gezien. Echter zorgt de ouderwetse comedy van het duo voor een fijne tijd en kijk je met plezier naar de gehele film. Aanrader voor als je hiervan houd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.