Badkamerstijlen: de trends van nu

Wil jij je badkamer helemaal omgooien, verbouwen en opnieuw stylen? En ga je graag mee met de trends van dit moment? Lees dan snel verder, want hier geef ik je de vier hipste badkamerstijlen van nu.

Industriële badkamer

In de laatste jaren is er een flinke opmars te zien van de industriële badkamer, ofwel industrial chic. Het geperfectioneerde badkamertje kan aan de kant worden geschoven, want de ongepolijste en pure sfeer is nu helemaal in. In deze stijl zijn robuuste materialen een must, zoals beton, staal en natuursteen. De stoerheid van deze badkamer kan je snel terugzien in een stalen douchewand of een handgemaakt wastafelblad. De industriële look heeft zich ook te danken aan de kleuren die gebruikt worden; namelijk zwart en grijs. Hierbij hoef je je niet per s e te beperken, maar kan je overal zwarte profielen gebruiken. Een zwarte kraan, een zwart kozijn, een zwarte verwarming, enzovoorts. Alhoewel deze kleuren best kunnen afschrikken, is het daarom ook niet verkeerd om een beetje kleur te gebruiken als contrast. Brons, rosé en oud-koper zijn goede afwisselende kleuren die niet te donker zijn en toch een sfeer meegeven zonder dat de stoerheid verloren raakt.

Scandinavische badkamer

Onze vrienden in het Noorden hebben een herkenbaar gevoel voor esthetiek die je terug kunt zien in de badkamer. Deze stijl heeft veel weg van minimalisme, aangezien wit en lichte kleuren vrijwel altijd de basis zijn in dit soort badkamers. Tegenwoordig is er ook steeds meer ruimte voor patroontjes en andere kleuren die het visueel wat drukker kunnen maken. Het is bij deze stijl voornamelijk belangrijk dat de badkamermeubels in een strakke stijl zijn en dat het er modern uitziet. Zachte kleuren en meer aardse tinten zijn hier welkom. Hierbij wordt ook veel gebruik gemaakt van hout, wat onbewerkt is en om toch een beetje sfeer te creëren in deze moderne badkamer wordt er ook gebruik gemaakt van veel groen. Kies daarom je planten zorgvuldig uit.

Bohemian badkamer

Een Bohemian badkamer is weer heel wat anders dan de Scandinavische badkamer. Waar de Scandinavische stijl heel erg focust op rust, weerspiegelt de Bohemian badkamer meer lef. Dit is een wereldwijd bekende stijl, mede dankzij de uitgesproken keuzes die je kunt maken. Er wordt gebruik gemaakt van een vrolijke mix van kleuren en prints. Denk bijvoorbeeld aan mozaïektegels en badkamer tegels met uitbundige patronen. Voornamelijk goud is een goede kleur om mee te spelen; een goudkleurige kraan of een goudkleurige doucheset. Dit kan je dan weer in contrast zetten met groen, een kleur wat meer sfeer geeft. Verder moet dit interieur het vooral hebben van jouw eigen persoonlijke accessoires en spulletjes die je eigenlijk niet zo snel verwacht in een badkamer. Souvenirs van vakanties, zoals een boeddhahoofd of schilderijen passen hier dus goed bij. Hierdoor word je badkamer uniek en tegelijkertijd heel werelds.

Wellness badkamer

Een eigen badkamer met een wellness sfeer wordt steeds populairder. Je hoeft niet meer naar de spa of een kuuroord om een beetje wellness te beleven. Deze stijl heeft iets meer luxe dan de andere drie stijlen. Hierbij is rust en reinheid van groot belang bij het inrichten van de badkamer. Grote, lichte badkamer tegels in combinatie met houten accenten helpen hierbij. In deze badkamer staan ook niet te veel spullen, wat dat gevoel van rust goed weet te weerspiegelen. Wat je hier vaak terug ziet komen is een waterval douche, een horizontale douche of een regendouche. Met het liefst stoom neveling en nekmasserende waterstralen natuurlijk ;). Ook een bad is vaak in een wellness badkamer niet te ontbreken en deze moet het liefst met bubbels zijn. De spiegel, in tegenstelling tot de Scandinavische stijl, is vaak groot waarmee je het licht kunt bedienen. En als laatste moet de finishing touch niet vergeten worden. Om het wellness gevoel compleet te maken, horen in deze badkamer geurkaarsen, extra zachte handdoeken en verzorgingsproducten.

Welke stijl trekt jou het meest aan?

Liefs, Rosita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.