Beginnen met Hockey: Dit heb je nodig!

Hockey is een populaire sport in Nederland en er zijn dan ook veel verschillende hockey verenigingen te vinden. Als je wilt beginnen met hockey zal het dan ook niet heel lastig zijn om een vereniging bij jou in de buurt te vinden. Alleen voordat je kunt beginnen met hockey heb je wel een bepaalde uitrusting nodig. Deze uitrusting gaat we uitgebreid bespreken in dit artikel!

Hockey uitrusting veldspeler

Als veldspeler bij hockey is snelheid erg belangrijk en daarom zijn speciale hockeyschoenen onmisbaar. Dit type schoenen heeft een zool die veel grip heeft zodat je op het gras, tegenwoordig vooral kunstgras, niet snel wegglijd en goed kunt afzetten wanneer je een sprint wilt gaan inzetten.

Ook is de hockeystick natuurlijk een onmisbaar onderdeel van jouw uitrusting. Er zijn veel verschillende hockeysticks en het is een zeer persoonlijke keuze. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en niet iedere hockeystick ligt hetzelfde in de hand.

De hockeykleding die je draagt moet vooral comfortabel zitten. Tijdens wedstrijden zal er, in de meeste gevallen, een tenue van de vereniging beschikbaar zijn. Maar voor de trainingen zal je vaak jouw eigen hockeykleding moeten aanschaffen. De moderne hockeykleding wordt vooral gemaakt van soepele materialen die optimaal vocht opnemen. Het is er in veel kleuren en modellen en er wordt verschil gemaakt in dameskleding en herenkleding.

Omdat hockey gespeeld wordt met sticks en een harde bal, zijn ook beschermingsmiddelen verplicht. Voor veldspelers zijn dit scheenbeschermers en een bitje. Beide zijn er in verschillende soorten en maten, maar het is vooral belangrijk dat het bitje goed zit en niet pijn doet.

Hockey uitrusting keeper

Er zijn natuurlijk meer veldspelers dan keepers in een team, maar als je er voor kiest om het doel te gaan verdedigen bij jouw vereniging dan zal je een net iets andere uitrusting nodig hebben. Zoals eerder gezegd wordt hockey gespeeld met een harde bal, welke veel pijn kan doen wanneer je deze tegen je aan geschoten krijgt. Dit zal in het veld minder vaak voorkomen, maar een keeper moet zich juist voor de bal werpen zodat de bal niet in het doel terecht komt. Hierdoor is er voor keepers een speciale hockey uitrusting.

De hockeyschoenen en de hockeystick van de keeper zijn niet anders dan die van een veldspeler, maar de hockeykleding en de beschermingsmiddelen verschillen wel met die van de veldspelers. Zo zal de kleding vaak wat ruimer zitten en lange mouwen en broekspijpen hebben. Maar het grootste verschil zit in de beschermingsmiddelen. Een keeper moet zich goed inpakken om zich te kunnen beschermen tegen de harde bal. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Legguards’ om je benen te beschermen en draag je een ‘bodyprotector’ op je bovenlijf. Een ‘tok’ beschermt je kruis en een helm met halsbeschermer zorgt ervoor dat je gezicht en hals niet beschadigd raken als de harde bal richting je hoofd komt. Ook zijn handschoenen en arm beschermers onderdeel van de complete keepers uitrusting.

Dus als je gaat beginnen met hockey is het belangrijk om je even te verdiepen in de kleding en accessoires, die je nodig hebt, voordat je het veld op gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.