Laat indruk achter met jouw badkamer

Van de vele verbouwingen aan ruimtes in je huis die je kan doen, is de keuken. vaak het duurst. Maar voor de badkamer geven we ook graag een beetje extra geld uit. Dat is niet alleen om je eigen smaak weer te geven, maar ook zodat je gasten zich in je huis op hun gemak voelen. Het kan een pronkstuk zijn om in een kleine ruimte je stijl goed weer te geven.

Gasten in je badkamer

Natuurlijk zijn de gasten niet het eerste waar je aan denkt. Op ieder moment kan er iemand, familie of een vriendin, aanbellen en een kopje koffie bij je komen drinken. Natuurlijk is je keuken daarop ingericht, je hebt namelijk het grootste deel van je budget daaraan besteedt. Je badkamer zal niet elk moment door gasten gebruikt worden, tenzij je maar 1 WC hebt, die in je badkamer zit. Maar er kunnen natuurlijk wel degelijk slaapgasten gebruik van maken.

Bij het inrichten van een badkamer moet je altijd denken aan de mensen die lid zijn van je gezin, jezelf, je partner en de kinderen. Maar vooral de badkamer op de begane grond is ook vaak het toilet waar gasten naar toe gaan.
Beginnend met handdoeken. Het handdoekenkastje moet open zijn. De handdoeken netjes opgerold en schoon, zodat ook onbekenden weten waar een schone handdoek te vinden is.

Een mooie tegelwand achter in de douche en een prachtige, klassieke badkuip zijn mooi. Maar die worden alleen gebruikt door je gezinsleden en door gasten die blijven logeren.

De inrichting van je badkamer is het visitekaartje van je thuis

Rustige kleuren en een tegelwand die niet te druk is geven een beeld van kalmte. Je kunt het beste een tegelwand helemaal tot aan het plafond laten gaan, onderbrekingen moet je voorkomen. Halfvrijstaande baden spreken de meeste mensen aan. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd, maar wel een erg mooie toevoeging!

De kleur van de tegels

De badkamer die bij de grootste slaapkamer hoort (mits je meerdere badkamers hebt), kun je helemaal naar eigen smaak inrichten. Wilde kleuren en tegels met bijzondere vormen, het mag allemaal. Die badkamer is een deel van je eigen plekje in huis. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat er genoeg natuurlijk licht binnenkomt, en dat er voldoende ruimte is voor alle onderdelen en meubels in de badkamer.

Maar de gedeelde badkamer is niet alleen van jezelf. Zorg er voor dat de tegels niet helemaal sparkelend wit zijn. Kies liever een rustig grijs of een tegel met wat groen. Vermijdt kleuren als goud of zilver en tegels met een patroon. Bij BadkamerXXL kan je genoeg inspiratie op doen.

De vloer in de badkamer, dat is een ander verhaal

Niemand kijkt eerst naar de vloer en dan pas naar de wanden. De tegels van de vloer, daar mag je gerust wat meer aandacht aan besteden. De mooiste badkamervloer die ik ooit gezien heb was een tapijt van kleine mozaïek tegeltjes. Die worden gelegd in een soort matten ter grote van gewone tegels, of zelfs groter. Het leggen is dus niet echt meer werk, zeker niet als je het zelf doet.

Maar door de kleuren van de vloer in de badkamer op de benedenverdieping te combineren met bijvoorbeeld het tapijt in de woonkamer laat je zien dat er een lijn zit in je ontwerp.
Hier kun je ook een beetje meer kwijt van je eigen smaak en dus je eigen ontwerp.

De kleur aan de binnenkant van de badkamer is belangrijk in het ontwerp van je badkamer. Ook hier kun je beter niet al te sprekende kleuren gebruiken, maar wit is toch echt wel uit de mode. Laat je fantasie een beetje gaan, maar niet te ver. Lichtblauw is mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.