Beleg jij al in crypto?

Beleg jij al in crypto?

De traditionele spaarvormen brengen steeds minder op, en dat terwijl alles steeds maar duurder wordt. Tegen de tijd dat alle rekeningen en vaste kosten betaald zijn, is er vaak nog maar weinig geld over om iets leuks te doen of om jezelf eens te verwennen. Jammer, want je werkt hard voor je geld en dan mag dat ook wel lonen. Geen wonder dus dat steeds meer mensen alternatieven opzoeken voor de klassieke spaarrekening. Beleggen in crypto is zo een manier om kans te maken op een hoger rendement zonder dat je er extra voor moet uit werken gaan.

Wat is crypto?

Crypto of cryptocurrency zijn digitale munten die online verhandeld worden en waarvan de waarde afhankelijk is van de koers van die bepaalde munt. Ongetwijfeld de bekendste cryptocurrency is de bitcoin (Als je bitcoin niks vind kan je ook bijvoorbeeld ethereum kopen). Beleggers die hier bij het ontstaan in investeerden, zagen hun geld al vele malen vermenigvuldigen en de top is volgens kenners nog lang niet in zicht. Wereldwijd zijn er momenteel al meer dan 2000 verschillende digitale munten en hun aantal stijgt nog steeds.
Crypto is bijzonder populair omdat het niet onderhevig is aan een toezichthouder zoals de bank.
Beleggen in crypto valt onder het speculeren, waardoor je rekening moet houden dat je veel geld kan winnen, maar dat geen enkele opbrengst gegarandeerd is. In het allerergste geval kan je zelfs je inleg verliezen. Gelukkig zijn er tal van manieren om de risico’s aanzienlijk te beperken.

Hoe kan je erin beleggen?

Wil je bitcoin kopen of een andere digitale munt, dan maak je hiervoor een account aan bij een broker. Dit kan snel en eenvoudig en is meestal gratis, pas als je begint met handelen zal je transactiekosten betalen op de aankoop en verkoop. Nadat je geld hebt overgeschreven naar jouw persoonlijke account, kan je van start gaan en beginnen met handelen. Je kan op ieder moment aankopen en verkopen en bent niet gebonden aan openingstijden van een beurs of bank.

Is het iets voor jou?

Om te beleggen in crypto zijn er enkele zaken die je voor ogen moet houden.
Zoals al gezegd is de waarde van een digitale munt afhankelijk van de koers. Deze koers zal pieken en dalen kennen en het vereist toch wel enig inzicht om de trends te leren ontdekken. Online kan je tal van webinars, workshops en e-books vinden die je wegwijs maken in de wereld van de cryptocurrency.
Hou voor ogen dat je enkel en alleen maar geld investeert wat je op langere termijn kan missen. Koersen stijgen en dalen waardoor je het geduld moet hebben om op de juiste momenten te handelen. Je kan goed geld verdienen, maar dan moet je dit op middellange tot lange termijn zien. Door te spreiden in verschillende crypto’s kan je verliezen van de ene munt weliswaar compenseren met winsten van een andere, toch doe je er goed aan nooit geld te investeren wat je niet kan missen.

Investeren in cyptocurrency of digitale munten was nog nooit eerder zo makkelijk en voor iedereen toegankelijk. Wil jij ook jouw zuurverdiende spaarcenten een betere opbrengst gunnen? Zoek informatie, ga op zoek naar waardevolle bronnen, laat je inspireren door zij die al mooie winsten opstreken en ga zelf ook van start. Begin klein en geef jezelf de tijd en mogelijkheid om jezelf wegwijs te maken in deze wondere wereld van de digitale munten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.