Bereid je vliegvakantie optimaal voor

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Heerlijk, maar ook een hoop geregel! Geen zorgen, wij geven je wat meer informatie en handige tips om je vliegvakantie optimaal voor te bereiden. Zo begin jij ontspannen aan je volgende vlucht zonder stress!

Boek de vliegtickets

Een vakantie begint vaak met het vergelijken en boeken van vliegtickets en het kiezen van de accommodatie. Er van uitgaande dat je al een hotel of B&B hebt gevonden en geboekt, focussen we ons hier op de vliegtickets. Niemand wil natuurlijk teveel geld betalen voor een vlucht, dus het is verstandig om goed te vergelijken. 

Ben je flexibel? Kijk dan of het goedkoper is om bijvoorbeeld op een dinsdag te vliegen en of het (veel) goedkoper is om vanaf een andere luchthaven te vliegen dan Schiphol. Vaak zijn tickets vanaf Düsseldorf of Charleroi vele malen goedkoper en zéker de autorit waard.

Reserveer ook je luchthaven parkeerplaats

Woon je in het zuiden van Nederland of in België en ga je buiten Europa op vakantie? Dan is vliegen vanaf Brussels Airport een goed idee! Vergeet dan ook niet om vooraf online een parking Zaventem te reserveren. Dit geldt overigens ook voor andere luchthavens! Zo voorkom je extreem hoge kosten ter plaatse bij een P-locatie en het bespaart je lange zoektochten naar een beschikbare parkeerplaats. Er is veel aanbod rondom de luchthavens, waarbij je veilig parkeert inclusief shuttle- of valetservice.

De juiste legitimatie meenemen

Een andere belangrijke tip voor je aankomende reis is het controleren welk legitimatiebewijs je nodig hebt voor je reis. Gelukkig kan je in veel Europese landen gewoon met je ID-kaart terecht, maar er zijn wat uitzonderingen. Zo is Groot-Brittanië pas uit de Europese Unie gestapt, waardoor het niet meer mogelijk is om met alleen een ID-kaart naar dit land te reizen. Helaas gaan nog steeds veel reizigers hier de mist in. Zorg dus voor het juiste document, dat deze nog geldig is en controleer of er een visa nodig is. 

Online inchecken & tijdsslot reserveren

Het online inchecken voor je vlucht kan al enkele jaren en dat is zeker aan te raden. Dit kan, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, vanaf 30 uur voor vertrek online inchecken. Dit is dus vaak de dag voor vertrek, zodat je op je gemak thuis kunt inchecken. Nieuw sinds 2023 is het reserveren van een tijdsslot voor de security check. Dit is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. 

Dit kan onder andere gratis bij Schiphol, Eindhoven en Dusseldorf Airport, terwijl je bij Brussels Airport de mogelijkheid hebt om voor € 12,50 een Fast Lane Pass te kopen. Hiermee ga je sneller door de veiligheidscontrole heen. Ook Charleroi Airport biedt een Fast Track aan voor € 6,00 per persoon.

Pak je koffer handig in

Natuurlijk wil jij je koffer handig inpakken, maar doe je het wel op de meest handige manier? Zeker wanneer je alleen met handbagage reist kan het een hele strijd zijn om al je spullen mee te nemen. Past het allemaal niet? Schaf dan vacuümzakken aan, zodat je extra veel kleren in je handbagage kwijt kunt. Controleer wel altijd of je het maximale gewicht niet overschrijdt, anders moet je extra bijbetalen op de luchthaven.

Zorg er ook voor dat spullen die kunnen lekken, zoals shampoo of zonnebrandscreme, altijd waterdicht verpakt zit. Je wilt niet je koffer van de bagageband halen en erachter komen dat de gehele inhoud nat en vies is geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.