Start je eigen horeca zaakje

Een kleine kraam of een geheel restaurant, zelf een horecazaak beginnen is een droom die vele mensen hebben. Een goede horeca onderneming starten is iets wat veel doorzettingsvermogen en geduld vereist, maar dat is niet het enige wat er nodig is voor een gloednieuw restaurant. In dit artikel kom jij erachter wat je allemaal nodig zult hebben voor jouw horecazaak.

Horeca apparatuur

Zodra jij jouw locatie hebt voor je nieuwe restaurant, is er meteen iets dat je opvalt. Jij hebt een goede bar en een efficiënte keuken nodig, spoeltafels, werkbanken, koel-en vriesapparatuur, ovens en noem het allemaal maar op. Je kunt geen horecazaak beginnen zonder dat je goede apparatuur en materiaal hebt om de lekkerste gerechten en dranken klaar te kunnen maken. Zowel nieuwe als gebruikte RVS horeca apparatuur is geschikt om in jouw keuken te plaatsen. 

Inrichting

Zodra jouw complete keuken en bar tools er staan, is het tijd voor de inrichting van jouw zaak. De keuze in het meubilair is erg belangrijk voor het aantrekken van gasten. Open jij een Italiaans restaurant? Vergeet dan niet om de landkaart van Italië ergens op te hangen. Zorg ervoor dat je genoeg cowboylaarzen en hoeden in jouw steakhouse hebt hangen of maak een geschikte kinderhoek in jouw kindvriendelijke restaurant. Ook lampen en goede verlichting is een groot aspect van een uitnodigend restaurant. Voor een romantisch diner zullen stellen zich al sneller aangetrokken voelen tot een restaurant met meer gedimd licht, dan een restaurant met felle TL-lampen. 

Servies en bestek

Een goed gedekte tafel is al het halve werk. Zorg ervoor dat je in jouw restaurant of horeca zaak de juiste en passende serviezen en glaswerken in huis hebt. Een goed servies en schoon, blinkend bestek zal een goede eerste indruk wekken bij de gast. Ook is mooi en goed glaswerk erg van belang op de tafel. 

Personeel

Het klinkt misschien simpel, maar goed personeel is echt een must voor in jouw horeca zaak. Bedenk hoeveel mensen jij nodig hebt voor in de bediening, welke plekken er vervuld moeten worden in de keuken en welke mensen jij zoekt voor achter de bar. Bedenk ook welke kwaliteiten deze mensen nodig hebben om in jouw team te kunnen passen, en zorg hierbij ook dat je genoeg ondersteuning kunt bieden voor je personeel om ze zo goed mogelijk op te leiden. Niet alleen het personeel zelf is het visitekaartje van jouw zaak, maar ook de kleding die zij dragen is van belang. Kies daarom een outfit voor jouw team dat jouw restaurant en menukaart weergeeft en zorg ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Succes en laat je adviseren door een horecaondernemer om er het beste uit te halen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.