Combinatie van pvc- en gietvloer populair tegenwoordig

Nu de temperatuur buiten daalt en de dagen korter worden, overwegen steeds meer gezinnen aanpassingen aan hun woning. Steeds vaker wordt de badkamer of bijvoorbeeld keuken gerenoveerd, kiest men voor een nieuwe laag behang of verf op de wanden in huis, enzovoorts. Ook het aanpakken van de vloer is populair. Hierbij valt op, dat met name de combinatie van een pvc vloer en gietvloer in trek is. De combinatie is strak en modern, maar heeft door de hout look van de pvc vloer een warme uitstraling. Er zitten verschillende voordelen aan deze soorten vloeren.

Voordelen van een pvc vloer in huis

Een pvc vloer biedt als voordeel, dat je deze zowel als pvc visgraat vloer kunt leggen als ook als een rechte vloer. Het patroon van een visgraat wordt in steeds meer huizen gebruikt. Het laat de ruimte groot ogen en geeft daarbij een speels tintje aan de kamer. Zeker op de benedenverdieping kiest men regelmatig voor pvc visgraat. Een ander voordeel van pvc is het feit, dat het materiaal in verschillende uitvoeringen wordt aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een lichte vloer met houtlook, of ga voor een hele donkere variant. Het kan een grote ruimte een knusse uitstraling geven. Niet onbelangrijk: door te kiezen voor klik pvc kun je de vloer zelf leggen. Je bespaart zo op de kosten voor de aanleg hiervan. Enige ervaring met het leggen van vloeren is wenselijk.

Ook gietvloer biedt voordelen voor huishoudens

De gietvloer wordt vaak gebruikt in de keuken. Het pvc kan tegen de gietvloer worden aangelegd, voor een soepele overgang tussen de beide delen van de benedenverdieping. Het voordeel van een gietvloer is dat dit type vloer heel eenvoudig schoon te maken is. Er zitten geen naden in de gietvloer, waardoor deze mooi blijft. Tegelijkertijd kun je de vloer van een coating voorzien om deze extra te beschermen. Ook is een gietvloer slijtvast en daardoor duurzaam, wanneer voor een hoge kwaliteit gekozen wordt. Wil je de gietvloer perfect laten aansluiten op de pvc vloer? Overweeg in dat geval een pvc vloer met betonlook en pas de stijl van de gietvloer hierop aan.

Vervangen vloer vaak gecombineerd met verduurzaming

Het vervangen van een vloer in huis is een goed moment voor het verduurzamen hiervan. Je kunt een nieuwe vloer bijvoorbeeld combineren met de aanleg van vloerverwarming in huis. Met name een pvc vloer valt goed te combineren met vloerverwarming, doordat dit materiaal heel dun is. Ook kun je een extra thermovloer aan laten brengen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van schuimbeton. Schuimbeton heeft een isolerende werking, wat als voornaamste voordeel biedt dat er minder kou vanuit de grond in de woning dringt. Het energieverbruik neemt hierdoor af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.