Welk mondkapje past bij jou?

Je ontkomt er in deze tijd niet aan; het dragen van mondkapjes. Een mondkapje biedt een goede bescherming en maakt zo de kans om ziek te worden minder groot. Er zijn veel verschillende mondkapjes te vinden zowel online als in de winkel. Het is soms lastig kiezen tussen de verschillende soorten mondkapjes die te verkrijgen zijn. Vraag jij je af wat nu precies het verschil is tussen de mondkapjes? Lees in dit blog meer over de verschillende soorten kapjes en kies het mondkapje die bij jou past.

Standaard mondkapjes

Je hebt ze ongetwijfeld voorbij zien komen; de standaard blauwe mondkapjes. Deze standaard mondkapjes kan je op veel verschillende plekken voor een lage prijs kopen en krijg je op sommige plekken zoals bijvoorbeeld op scholen, gratis. Dit mondkapje bied in principe voldoende bescherming maar werkt niet zo goed als een professioneel mondkapje. Het is bij het dragen van dit mondkapje dus van belang dat je nog wel goed alert blijft. Dit is een prima mondkapje voor dagelijks gebruik als je niet met kwetsbare mensen in contact komt. Het is zaak dit mondkapje na een keer gebruiken weg te gooien. Zo biedt het standaard mondkapje maar eenmalig bescherming en is het kapje na een keer dragen dus niet meer veilig genoeg.

Mondkapjes voor extra bescherming

Als je dagelijks met veel mensen in aanraking komt is het verstandig te kiezen voor een mondkapje die extra goede bescherming biedt zoals het 3M stofmasker. Zo weet je zeker dat je je neus en mond optimaal beschermt en dat je zo niemand ongewild besmet. Je betaald een stukje meer voor deze mondkapjes dan voor de standaard mondkapjes maar dan heb je ook een goed mondkapje. Daarnaast hebben deze mondkapjes meer draagcomfort dan andere mondkapjes. Je kan ook kiezen voor een halfgelaat mondkapje waarin je de filter kan vervangen. Op de langere termijn kan je zo geld besparen en zo hoef je niet steeds weer nieuwe kapjes aan te schaffen.

Katoenen mondkapjes

Steeds populairder worden de katoenen mondkapjes. Katoenen mondkapjes zijn er in werkelijk alle kleuren en patronen. Er zijn aardig wat creatievelingen die mooie mondkapjes in elkaar zetten en die zowel in de winkel of online verkopen. Zo kan je een kleur uitkiezen die goed bij jou past. De mondkapjes worden ook gemaakt in verschillende soorten en maten, zo verschilt het soort katoen van kapje tot kapje en kan je de juiste maat kiezen voor jouw hoofd. Het is ook een leuk idee om zelf een katoenen mondkapje in elkaar te zetten. Dit is gelukkig helemaal niet moeilijk, zo kan je online de juiste pasvormen vinden en kan je met naald en draad aan de slag gaan. Zo kan je niet alleen voor jezelf leuke kapjes maken maar ook voor mensen om je heen. Een katoenen mondkapje kan je in de wasmachine gooien na gebruik en zo kan je lang gebruik maken van dit soort kapjes. De bescherming is natuurlijk niet zo goed als bij een professioneel kapje, dus het is goed om met een katoenen kapje voorzichtig te blijven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.